Articles

Sánchez fixa juny com l’inici de la «vacunació massiva de menors de 50 anys»

  • maig 17, 2021
  • 2 min read
Sánchez fixa juny com l’inici de la «vacunació massiva de menors de 50 anys»
Sánchez fixa juny com l’inici de la «vacunació massiva de menors de 50 anys»

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit aquest dilluns que el mes de juny serà el punt d'inici d'una «vacunació massiva de persones menors de 50 anys». Sánchez també ha fixat juny com el mes en què el govern espanyol vol que comenci a operar el certificat verd digital que ha de permetre la reactivació del turisme per salvar la campanya d'estiu.

 

El president espanyol ha fet aquestes manifestacions a la inauguració d'un fòrum empresarial iberoamericà on ha recordat la bona marxa de la pandèmia i els «rècords» de vacunació. «Estem prop d'un ritme setmanal de 43 milions de vacunes administrades i el sistema nacional de salut està preparat per superar aquest ritme en les pròximes setmanes», ha dit.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Segons Sánchez, un cop que «la immensa majoria de les persones de 70 a 79 anys hagin rebut la pauta completa» el mes juny «serà l'inici d'una vacunació massiva de les persones de menys de 50 anys».

Sánchez fixa juny com l’inici de la «vacunació massiva de menors de 50 anys»

Sánchez fixa juny com l'inici de la “vacunació massiva de menors de 50 anys” | BP Diari

 

El certificat verd digital

Pel que fa al certificat verd digital, ha recordat que l'estat és un dels països seleccionats per a les proves pilot des del 14 de maig. Segons el president espanyol, aquestes proves pilot han obtingut unes «primers resultats francament positius» i el seu govern espera implementar-lo «abans que acabi el mes de juny». Segons Sánchez, «aquesta serà una extraordinària notícia per al nostre turisme». En aquest marc ha tornat a prometre que l'estat enviarà 7,5 milions de dosis a països llatinoamericans.

 

Gairebé el 25% de les persones de 50 a 59 anys té la primera dosi de la vacuna contra la covid-19

Gairebé el 25% de les persones de 50 a 59 anys té la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, concretament un 24,9%, segons les últimes dades del Departament de Salut. En l'àmbit general, el 31,2% de la població de Catalunya ja ha rebut la primera punxada del vaccí i el 14,6% dels catalans té la pauta completa. Si només es tenen en compte els majors de setze anys, el percentatge puja fins al 36,7% amb la primera dosi i un 17,2% amb la pauta completa. En xifres absolutes, estan totalment immunitzades 1.141.811 persones, 3.200 persones més que fa 24 hores. S'han administrat 2.442.174 primeres dosis (+26.093) i 1.073.952 (+2.119) les segones.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.