Sense Categoria

L’Hospital Parc Tulí de Sabadell salva la vida d’un bebè prematur nascut amb greus problemes

Avatar
  • desembre 28, 2019
  • 2 min read

L'equip de professionals que ha salvat la vida del bebè prematur amb una delicada operació |  Pixabay

Delicada operació a la que s’han hagut d’afrontar un equip de professionals de l’Hospital Parc Tulí de Sabadell. Un nadó prematur havia nascut amb gastrosquisis complexa, el que es tradueix en que tot el seu aparell digestiu es trobava fora de l’abdomen.

 

La intervenció va tenir lloc només néixer el nadó, i s’ha hagut de realitzar durant dos dies diferents a causa de la delicadesa de l’operació. Es tracta d’una deformació que es dona en un de cada 10.000 nascuts.

Es coneixia la malformació des del primer trimestre d’embaràs

La mare coneixia el diagnòstic des de les 12 setmanes de gestació, ja que va ser detectat en una de les ecografies de control. El nadó va néixer a través d’una cesària, programada a la setmana 34, per reduir al màxim qualsevol risc afegit.

 

Només néixer, es va realitzar la intervenció. Així ho explica el director de Cirurgia Pediàtrica del Parc Taulí, Bernardo Ñúñez, que afirma que «donada la fragilitat del bebè, l’operació es va haver de portar en dues fases, en dos dies diferents». La intervenció es va dur a terme per cirurgians pediàtrics, obstetres, neonatòlegs, anestesiòlegs pediàtrics i equips d’infermeria quirúrgics i neonatals.

Expectatives favorables pel nadó

El nadó ha passat uns dies ingressat a l’UCI neonatal i ha passat aquest divendres a la Unitat de Neonats, on estarà fins que pugui ser alimentat de manera natural. Segons els professionals, però, «l’evolució és molt favorable».

 

Aquest no és el primer cas a Catalunya, ni tan sols és la primera intervenció d’aquestes característiques realitzada al Parc Taulí. Fa tot just un any, un altre nadó va néixer a aquest hospital de Sabadell amb la mateixa malformació congènita i va ser sotmès a la mateixa operació. Ara, aquest nadó es troba «en perfecte estat» i acaba de celebrar el seu primer aniversari.

 

També et pot interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *