Sense Categoria

Salvem Ramaderia Pifarré

LleidaDiari
  • octubre 19, 2015
  • 2 min read
Salvem Ramaderia Pifarré

Salvem Ramaderia Pifarré| Carles Pifarré

 

La situació de bloqueig de Ramaderia Pifarré pel tall del nostre pas centenari és un tema que sobrepassa la nostra vida concreta perquè en un futur pot afectar a molts pagesos i ramaders de l'Horta de Lleida. Aquest és un tema sobre el qual el nostre municipi haurà de legislar a partir d'un nou POUM per posar ordre i prioritzar d'una vegada per totes els usos agraris i tradicionals de l'Horta per sobre d'altres interessos. 
 
Per fer una aproximació a la nostra realitat us explicarem com és el nostre dia a dia i vosaltres mateixos valoreu si són condicions normals o clamen al sentit comú. 
 
Per abastir la granja de pinso cada 3 o 4 dies hem de fer venir un camió al polígon de la Creu del Batlle i des d'allí amb una carreta petita i el tractor fem un seguit de viatges a la granja. Una feina que un camió fa poc més d'un mes feia en 15 minuts ara ens costa dues hores i mitja. Quan arribin camions de farratge (palla, alfals,…) estarem tota una jornada sencera transportant les paques de dues en dues pel camí de terra d'ADIF, quan aquesta tasca durava poc més d'una hora.
 
Per altra banda i a recomanació veterinària hem medicat el pinso dels vedells perquè els animals estan dèbils a causa de l'intermitent alimentació i molt propensos a malalties de tipus respiratori.
 
També s'han medicat directament i per prescripció veterinària un grup nombrós de vedells amb evident simptomatologia de malaltia. Això suposarà que durant un període de 28 dies els animals han de fer un procés de metabolització de la medicació per ser aptes al consum humà. La qual cosa torna a complicar tot el funcionament normal i logístic, ja de per si complex, de la nostra explotació. 
 
El benestar animal està en joc, nosaltres fem la nostra feina tot el bé que podem tot i les condicions adverses però és veritat que tot té un límit. Cada dia que passa ens plantegem el tancament de la nostra explotació familiar, no hi ha dia que no ho parlem però tampoc no hi ha dia en el qual ens revelem cridant fort i clar #salvemramaderia i #salvemhorta.
 
Carles Pifarré, ramader de l'Horta de Lleida

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *