Cultura

Vaga sanitaris: Milers d’intervencions ajornades i visites anul·lades

El Departament diu que Metges de Catalunya haurà de veure ara «si és així com ha de continuar o buscar altres fórmules» de reivindicació

LleidaDiari
  • gener 26, 2023
  • 3 min read
Vaga sanitaris: Milers d’intervencions ajornades i visites anul·lades

El Departament de Salut calcula que durant els dos dies de vaga dels professionals sanitaris s’han ajornat unes 2.000 intervencions quirúrgiques i s’han anul·lat unes 5.000 agendes de visites. El director del CatSalut, Ramon Canal, ha reiterat que el seguiment de l’aturada ha estat important, i que constata que hi ha «tot un gran segment de facultatius que estan esgotats». 

També ha lamentat, però, les dificultats que l’aturada comporta per als usuaris, i en aquest sentit ha indicat en una atenció als mitjans que, després dels dos dies d’aturada, i amb la previsió que la setmana que ve n’hi pugui haver tres més, Metges de Catalunya haurà de veure ara «si és així com ha de continuar o buscar altres fórmules» de reivindicació.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Canal ha tornat a agrair la «responsabilitat» dels facultatius que ha permès que els serveis mínims es compleixin sense incidències, i ha recordat que aquest divendres hi torna a haver reunió entre el Departament i el sindicat Metges de Catalunya per intentar trobar una solució al conflicte.

El director del CatSalut també ha admès que la perspectiva de la situació ha «canviat» després dels dos dies d’aturada, però ha subratllat que ho ha fet per a les dues parts. En tot cas ha confiat que hi pugui haver un acord abans de l’1 de febrer, quan comença la segona tongada d’aturades, i ha reiterat que la manera de sortir de l’atzucac és «parlant».

Tot i això, Canal ha reflexionat que les vagues al món sanitari «tenen un punt que fa que ningú s’hi trobi a gust. Això no és una cadena de construcció de cotxes. Al darrere hi ha pacient amb hora programada, amb intervenció programada o que tenen proves complementàries a fer».

Aquesta, ha afegit, és la sensació que més els «dol», i és la que els fa veure que han de trobar una «solució» per tal que el pacient, «que és l’afectat», no hagi de «patir» aquesta situació. «Hem de filar més prim i veure si ens en podem sortir per tal d’evitar el patiment dels pacients que estan pendents de rebre serveis», ha afegit.

En aquest sentit, el director del Catsalut ha subratllat que la vaga «no només és responsabilitat de la part del Departament. Quan algú fa vaga també ha de saber el que està dient, el que està patint i el que pot fer patir a l’altre».

«Sempre hi ha un doble tall, el que la rep i el que la fa», ha afegit. «I en aquest sentit ells hauran de veure exactament si és així com han de continuar o han de buscar altres fórmules per poder posar sobre la taula les seves reclamacions», ha reblat.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *