Sense Categoria

Salut vol també passaport covid per regular l’accés a cinemes i teatres

LleidaDiari
  • novembre 24, 2021
  • 2 min read
Salut vol també passaport covid per regular l’accés a cinemes i teatres

La presidenta del Comitè Científic Assessor del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la doctora Magda Campins, ha explicat aquest dimecres, 24 de novembre que, des del seu Departament, han demanat que el passaport covid també sigui obligatori a cinemes i teatres d'arreu de Catalunya. 

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La doctora Campins considera que la implementació de la mesura als restaurants, els gimnasos i les residències és un primer pas, però espera que un cop el TSJC s'hagi posicionat es pugui anar ampliant en altres àmbits. Igualment, ha indicat que es tracta d'una mesura exclusivament temporal la qual anirà variant en funció de la situació epidemiològica al país. D'altra banda, també aquest 24 de novembre, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha admès que estan preocupats per l'increment d'ingressos als hospitals donat que, des de fa tres setmanes l'increment de casos és constant.

 

 

La doctora Cabezas ha explicat també aquest dimecres que actualment hi ha més de mig miler de persones ingressades i que tenen l'ull posat sobre aquelles que poden acabar a l'UCI. Pel que fa als perfils, la gran majoria de les persones ingressades als centres hospitalaris són pacients majors de 50 anys.

 

 

 

La secretària de Salut Pública també ha especificat aquest dimecres que la variant Delta és la prevalent arreu del país, i que les infeccions per la variant Delta Plus es mantenen estabilitzades al voltant d'un 5% de les infeccions totals, aproximadament. Tot i això, també ha posat en valor que la letalitat de l'onada actual és molt més baixa en comparació a les anteriors, un fet que ha atribuït directament als efectes salutífers de les campanyes de vacunació.

 

 

Dins del marc de la compareixença, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha tornat de nou a fer una crida a les persones que encara no s'han vacunat, a fer-ho, recordant que és la forma més útil de prevenir la infecció. Així, han explicat que envien missatges, vacunen amb cita, sense cita i també de forma oportunista. També han anunciat que pròximament perfilaran la inoculació de la tercera dosi  a persones amb entre 60 i 69 anys, professionals sanitaris i persones residents a centres sanitaris i sociosanitaris de residències de gent gran de tot Catalunya.
 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *