Salut obre la vacunació sense cita prèvia les tardes d’agost

El Departament de Salut ha obert a partir d'aquest dimarts la vacunació sense cita prèvia entre les 16h i les 20h en punts de vacunació distribuïts arreu del país. A més a més, en cas que sigui necessari, es podrà rebre la segona dosi en punts de vacunació específics establerts també arreu del territori.
 

Actualment, la vacunació està oberta a partir dels 12 anys. Salut ha impulsat aquesta estratègia davant la baixada de peticions per vacunar-se detectada les darreres dues setmanes.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

També s'ha pogut comprovar que han augmentat les persones que, tot i tenir cita, no es presenten. El Departament ha afirmat que amb aquesta mesura vol facilitar que la tornada a l'entorn educatiu i als llocs de treball al setembre es faci amb la màxima cobertura possible. 
 

Tot i la possibilitat de fer-ho sense cita, el Departament recomana demanar-ne per contribuir a l'organització i el bon funcionament dels punts de vacunació. 

 

Salut obre la vacunació sense cita prèvia les tardes d’agost

 Salut obre la vacunació sense cita prèvia les tardes d'agost | ACN

 

Milers de noves dosis de vacunes

Aquesta setmana han arribat a Catalunya 496.000 dosis de la vacuna de Pfizer i en els propers dies arribaran 142.500 de Moderna. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que si s'inicia ara la vacunació, al setembre la vacuna ja haurà fet el seu efecte de protecció i es podrà començar el curs laboral o escolar immunitzat.  A més, Salut ha indicat que si es comença el curs amb altes cobertures vacunals «s'espera» poder evitar quarantenes i aïllaments.
 

Salut ha recordat que Catalunya declara uns 3.000 nous casos diaris de covid-19. Cabezas ha apuntat que els grups d'edat d'entre 30 i 50 anys que encara no han estat vacunats amb pauta completa són els que majoritàriament estan ingressant a les UCI, que freguen els 600 pacients en el còmput global. Per això, ha fet una crida a la vacunació de totes les persones d'aquestes edats encara no vacunades. 

Per franges d’edat, el percentatge més baix d’immunitzats amb pauta completa correspon a les persones de 16 a 19 anys amb un 20,6%, en els de 20 a 29 anys el percentatge d’immunitzats és del 23,1%, entre 30 i 34 anys s'arriba 33,8% i en el grup de 35 a 39 anys se situa en el 53,5%.