Sense Categoria

Salut intervé la residència geriàtrica Sant Hospital de Tremp

LleidaDiari
  • novembre 28, 2020
  • 3 min read

Pla general de la residència Fundació Filella de Tremp-Sant Hospital de Tremp. | LleidaDiari.cat

El Departament de Salut ha intervingut la residència geriàtrica Sant Hospital de Tremp de la capital del Pallars Jussà per la situació complexa quant a contagis que presenta el centre, amb un brot de Covid-19 que afecta 150 persones (120 residents i 30 treballadors). Per tal d’estabilitzar la situació al centre residencial, s’ha assignat provisionalment la direcció i la gestió a Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) en comptes de la gestora actual, Fundació 'Sant Hospital de Tremp – Fundació Fiella'. Així mateix, des de Salut es vetllarà perquè l’activitat assistencial es presti amb les degudes garanties i s’adoptin les mesures d’intervenció establertes.

 
 
[predef]lleidadiari-grup-facebook-619[/predef]
 
 
Les dotacions de personal que siguin necessàries al centre residencial les aportarà la nova gestora i el personal actual del centre en quedarà sota la seva direcció, que es coordinarà amb la direcció assistencial de l'Hospital Comarcal del Pallars. A més, ja s’ha activat el suport de l’Atenció Primària i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
 
 
Aquesta intervenció té com a objectiu principal la realització d’un pla d’actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mig termini.
 

Es tripliquen els contagis en una setmana

Cal recordar, que els casos registrats en aquesta residència geriàtrica de Tremp han augmentat, i molt durant aquesta setmana. En aquest sentit, mentre que dilluns, dia 23 de novembre, es detectaven un total de 49 positius de coronavirus després d'un cribratge a l'equipament; el divendres, dia 27 de novembre, la dada havia augmentat fins als 121, dels quals 96 són residents i els 25 restants són treballadors del centre. Segons les últimes dades fetes públiques aquest dissabte pel Departament de Salut, quasi tots els usuaris de l'equipament geritàtric estan contagiats de Covid-19, ja que a principis de setmana es va donar a conèixer que a l'esmentada residència hi ha 140 residents, i les últimes dades de Salut detallen que els afectats són un total de 120.

 

Pel que fa a les residències de la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, hi ha 42 casos actius de Covid-19 a la Llar Sant Josep; i a la residència Serafí Casanovas de Sort, n'hi ha 13 d'actius, 12 residents i 1 treballador. Si ens fixem en les residències de la regió sanitària de Lleida, aquest divendres hi ha 2 casos actius a la residència Castrillón de Lleida, tots dos residents, i 5 positius a la residència de Bellvís (Pla d'Urgell), dels quals 2 són residents i 3 treballadors.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *