Societat

Salut estudia si pot prohibir fumar a dins del cotxe

Marta Romera
  • octubre 20, 2022
  • 2 min read
Salut estudia si pot prohibir fumar a dins del cotxe

El Departament de Salut estudia si pot prohibir fumar a dins del cotxe. Ho ha apuntat aquest dijous el seu conseller, Manel Balcells, que ha especificat que es tracta d’un tema que s’està analitzant. «Ens agradaria que estigués restringit per diversos motius de salut pública, ara estem mirant què podem determinar, o no, en la futura llei en funció de les nostres competències», ha dit.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En aquest sentit, els viatges amb menors o gent gran amb factors de risc podrien ser dos supòsits en els quals veu possibilitat de legislar, tot i que també ha admès que n’hi ha d’altres que no estan vinculats amb la salut pública, com els riscos relacionats amb la circulació o els incendis.

«Hem de veure fins a quin punt podem introduir elements a la llei per no tenir problemes a posteriori”»ha conclòs. Pel que fa a la prohibició de fumar a les terrasses, el titular de la conselleria ha «donat per feta» l’eliminació del tabac en aquests espais el 2023, tot i que no ha concretat encara una data exacta.

«Pot haver-hi persones que discrepin», ha admès, «però hi ha unanimitat en aquest sentit». Així, ha explicat que desitja que l’any que ve el tema estigui «resolt» des del punt de vista legislatiu, afegint que aquí «no hi hauria d’haver problemes de competències».

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *