Salut efectuarà cribratges intensius a Lleida, Guissona, Agramunt i Almacelles

Pla obert del dispositiu de cribratge que s'ha muntat al pavelló de l'Oli de les Borges Blanques

Salut efectuarà cribratges intensius aquesta setmana a Lleida, Guissona, Agramunt i Almacelles | LleidaDiari.cat

El Departament de Salut durà a terme els pròxims dies cribratges poblacionals en diferents municipis de la Regió Sanitària de Lleida. Durant aquesta setmana, les proves es faran a Lleida ciutat, Guissona (Segarra), Agramunt (Urgell) i Almacelles (Segrià), i la vinent, a Cervera, Tàrrega, Balaguer, Almenar (Segrià) i Ponts (Noguera), tot i que es podrien ampliar també a altres municipis lleidatans.

 

El cribratge s'adreça a la població asimptomàtica de més de setze anys, amb l'objectiu de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària, segons han explicat des de Salut. En concret, s'efectuaran testos antigènics ràpids (TAR) amb la qual cosa es podrà disposar dels resultats al cap de pocs minuts.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d'intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la covid-19 a Catalunya, aquest dimarts començaran cribratges intensius en diferents municipis de la Regió Sanitària Lleida.

 

A la ciutat de Lleida, els tests es realitzaran entre dimarts 24 i divendres 27 de novembre

A la ciutat de Lleida, els tests es realitzaran entre dimarts 24 i divendres 27 de novembre, de 16 a 20 hores, al pavelló Onze de Setembre. A Guissona, les proves tindran lloc dimarts 24 i dimecres 25 de novembre, de 9 a 13 hores i de 15 a 19 hores, al pavelló 11 de Setembre. En el cas d'Agramunt, es faran dijous 26 i divendres 27 de novembre, de 9 a 13 hores i de 15 a 19 hores, a l'Espai Cívic. A Almacelles, el cribratge es farà dissabte 28 i diumenge 29 de novembre, de 10 a 13 hores i de 15 a 19 hores, al Centre Cultural El Casal.

 

La setmana vinent, es faran proves a Almenar, en concret dilluns 30 de novembre i dimarts 1 de desembre, de 9 a 13 hores i de 16 a 19 hores, a les Escoles Velles. A Ponts, el cribratge tindrà lloc dimecres 2 de desembre, de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores, a la Sala Polivalent de l'Ajuntament. Pel que fa a Cervera, seran dijous 3 i divendres 4 de desembre, de 9 a 13 hores i de 16 a 19 hores en un lloc encara per determinar. A Tàrrega i Balaguer, així com a altres municipis lleidatans on Salut determini que s'amplia el cribratge intensiu, resta concretar la data i el lloc en què s'efectuaran les proves.

 

Detectar el màxim nombre possible de persones contagiades

Aquesta estratègia del Departament de Salut d'efectuar proves a la comunitat es fa per aturar l'extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Salut recorda la importància de fer l'aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

 

Els cribratges intensius de la Regió Sanitària Lleida compten amb la col·laboració dels ajuntaments implicats, l'Institut Català de la Salut (ICS) i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública. D'altra banda, les proves per a la detecció de la covid-19 a les persones amb símptomes es continuaran fent, com fins ara, als centres d'atenció primària (CAP) i als centres d'urgències d'atenció primària (CUAP).