Salut detecta l’incompliment de la quarantena d’alguns contactes amb positius a Lleida

Salut detecta l’incompliment de la quarantena d’alguns contactes amb positius a Lleida

Imatge d'unes proves PCR en un cribratge poblacional | LleidaDiari.cat

La gerent de les regions sanitàries de Lleida, Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny ha assenyalat aquesta setmana que en l'atenció primària augmenta la pressió pel nombre més gran de persones amb coronavirus, i que despunten alguns municipis com les Borges Blanques, població en la qual, segons ha dit, «hi ha moltes cadenes familiars iniciades».

 

En aquest sentit, ha explicat que s'ha detectat que costa que es compleixin les quarantenes de persones que han estat en contacte amb positius i ha insistit que «el compliment de mesures d'aïllament i quarantena són vitals per intentar frenar aquests contactes i que no acabin impactant en la capacitat assistencial del sistema sanitari». Sens dubte, aquesta conducta no és gens recomanable, i menys després de veure que les defuncions i els contagis per la Covid-19 segueixen sense poder aturar-se a la demarcació.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Continua el degoteig de morts per la Covid a la demarcació de Lleida

De fet, el Departament de Salut ha anunciat aquest dijous que a la regió sanitària de Lleida hi ha 23.988 casos confirmats per PCR/TA, 147 més. Són 24.823 si es tenen en compte totes les proves. Un total de 476 persones han mort per coronavirus des de l'inici de la pandèmia, les mateixes que en el darrer balanç. Entre el 4 i el 10 de gener es van notificar 7 defuncions, per les 6 de la setmana anterior. Hi ha 8.435 vacunats a la regió, 527 més.

 

Per la seva banda, al Pirineu la situació es manifesta en 4.086 casos confirmats per PCR o TA, 27 més, i 4.299 sumant totes les proves. Un total de 131 persones han mort des de l'inici de la pandèmia, dues més que en les darreres 24 hores. El risc de rebrot es manté en 615, mentre que la setmana anterior era de 1.132. Hi ha 1.690 vacunats, 16 més que en l'anterior balanç.