Salut farà cribratges poblacionals a Tàrrega i Mollerussa amb l’automostra nasal

Salut durà a terme aquesta setmana cribratges poblacionals a Tàrrega i Mollerussa arran de l'alta transmissió de la covid-19 a les comarques de l'Urgell i el Pla d'Urgell. Les proves s'adrecen a persones de 18 a 65 anys asimptomàtiques que hagin tingut contacte estret amb casos positius en l'àmbit laboral, amb la finalitat de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

 

La tècnica utilitzada serà la PCR amb automostra nasal. A Tàrrega, les proves s'efectuaran aquest dimecres al pavelló municipal d'Esports, i a Mollerussa es faran dissabte al pavelló firal. En ambdues poblacions es faran de 9.30h a 13.30h i de 14.30h a 17.30h. Per dur a terme aquests cribratges, Salut compta amb la col·laboració dels diferents ajuntaments, l'Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica de l'Agència de Salut Pública.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Salut farà cribratges poblacionals a Tàrrega i Mollerussa amb l’automostra nasal

Salut farà cribratges poblacionals a Tàrrega i Mollerussa amb la tècnica de la PCR amb automostra nasal | LleidaDiari.cat

 

Un resultat negatiu de qualsevol test per a la detecció de la covid-19 no eximeix de continuar respectant totes les mesures

Des del Departament, recorden que un resultat negatiu de qualsevol test per a la detecció de la covid-19 no eximeix de continuar respectant totes les mesures de protecció i prevenció envers la malaltia, especialment dur mascareta, rentar-se bé les mans, mantenir la distància de seguretat i ventilar sovint els espais tancats.