Lleida

Salut construirà un edifici polivalent a la zona de Copa d’Or de Lleida

L'equipament acollirà el CAP de Cappont i serveis complementaris com atenció pediàtrica, odontològica o la base del SEM

Marta Romera
  • febrer 10, 2023
  • 3 min read
Salut construirà un edifici polivalent a la zona de Copa d’Or de Lleida

Salut construirà en un solar de la zona de Copa d’Or un nou edifici polivalent que es destinarà a usos sanitaris. Les obres, que compten amb un pressupost de 18 milions d’euros, s’iniciaran el 2024 en un terreny de 7.831 metres quadrats cedit per la Paeria de Lleida i que està ubicat a l’Avinguda President Josep Irla. Ho ha anunciat aquest divendres el conseller de Salut, Manel Balcells, que espera que l’equipament entri en funcionament l’any 2025. El nou edifici polivalent acollirà el CAP de Cappont, ja que l’edifici actual «s’ha quedat petit», ha reconegut Balcells, així com serveis d’Atenció Pediàtrica, Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), Unitat odontològica o la base del SEM.

El conseller de Salut ha destacat que aquest equipament demostra l’aposta del Departament per l’atenció primària com a «eix vertebrador» del sistema sanitari i per tant considera una bona notícia que aquest equipament pugui entrar en funcionament aviat. Balcells ha explicat que a hores d’ara hi ha el pla funcional fet i que, previsiblement, la Paeria aprovarà en el ple del 22 de febrer la cessió del terreny al Servei Català de la Salut. Un cop fet això, s’haurà de licitar el projecte i després l’execució de l’obra.

 

Tot i que encara no està definit l’espai que es dedicarà a cada servei, el conseller ha assegurat que «creixerà el nombre de professionals en proporció al creixement de la població». «No serà només un CAP, sinó un edifici polivalent resolutiu per donar una millor resposta en pediatria, ecografies pulmonars o digestives», entre d’altres.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pel que fa a l’edifici del CAP de Cappont, que quedarà buit un cop entri en funcionament el nou equipament de Copa d’Or, el conseller ha dit que s’haurà d’estudiar a què es destina. Per la seva banda, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha valorat que hi hagi un conjunt d’actuacions a la ciutat relacionades amb la millora de l’atenció sanitària.

 

En aquest sentit, ha posat com a exemple l’ampliació del CAP Bordeta-Magraners, que s’està desenvolupant en paral·lel. Pueyo celebra l’impuls dels serveis comunitaris a la ciutat i considera que aquest escenari constitueix un punt d’inflexió per situar Lleida com a «ciutat de servei, amable, saludable i que posa en primer pla l’atenció i la cura de les persones».

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *