Articles

Salut confirma que el nou coronavirus de Regne Unit ja ha arribat a Catalunya

  • gener 7, 2021
  • 2 min read
Salut confirma que el nou coronavirus de Regne Unit ja ha arribat a Catalunya
Salut confirma que el nou coronavirus de Regne Unit ja ha arribat a Catalunya
Salut confirma que el nou coronavirus de Regne Unit ja ha arribat a Catalunya

Imatge d'arxiu d'una mostra de laboratori de Covid-19 | EUROPA PRESS / ONU

 

La soca britànica de la Covid-19 ja ha arribat a Catalunya. Així ho ha confirmat la consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista a 'Rac1'. «Ahir se'm va informar que tenim una persona que va viatjar del Regne Unit cap aquí, però que viu aquí a Catalunya», ha explicat la consellera. Vergés ha indicat que s'està fent tot l'estudi de contactes i que és probable que es trobin més: «Era una qüestió de temps»

 

D'altra banda, Vergés no ha descartat la possibilitat d'aplicar un confinament total a Catalunya a causa de la situació epidemiològica actual que viu el país. Malgrat això, ha reconegut que «si ho podem evitar, ho farem» però que «també tenim el compromís d'evitar que a l'UCI només s'hi puguin atendre malalts Covid».

 

En aquest sentit, ha reconegut que les xifres de coronavirus estan creixent i que estan lluny dels objectius que s'havien marcat. «No podem deixar el sistema sanitari sense la possibilitat de compaginar l'activitat i que només facin Covid», ha assenyalat la consellera de Salut de la Generalitat.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

A partir d'aquest dijous, noves restriccions

Les noves restriccions per combatre l'actual onada de coronavirus s'estrenen aquest dijous 7 de desembre. Alba Vergés ha insistit que «això no s'ha acabat, de cap de les maneres» i que «malgrat que estem en un 2021 que comença diferent, això és una cursa de llarg termini». Per un altre costat, ha explicat que anirien molt bé mesures encara més estrictes per aturar la pandèmia, però que també en depenen altres factors com ara la salut emocional o l'economia.

 

Precisament, sobre la capacitat econòmica de Catalunya, Vergés ha criticat al govern espanyol per la manca d'ajudes: «El Govern sempre respon les mesures amb ajudes econòmiques. A Alemanya i França surt l'estat. Aquí, l'estat ni hi és ni se l'espera. On es paguen les quotes dels autònoms?».

 

Finalment, també ha explicat que en cap moment ha posat el càrrec a disposició, malgrat la duresa del moment. «La meva responsabilitat com a consellera és estar al peu del canó. No és moment de complicar-nos».

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.