Sense Categoria

Totes les sales de joc de Catalunya demanaran el DNI a partir del 2019

Avatar
  • agost 29, 2018
  • 3 min read

 

Existeix un registre de ludòpates per autoprohibir-se l'accés als salons de joc | Cedida

 

A partir del mes de gener de l’any vinent, tothom haurà d’ensenyar el seu carnet d’identitat si vol accedir a qualsevol sala de màquines escurabutxaques de Catalunya. Des de fa uns mesos, el Govern està treballant en la modificació de la normativa vigent respecte l’accés a aquest tipus de sales de joc per tal d’evitar que els menors d’edat i els ludòpates puguin entrar i jugar lliurement sense cap control previ de la seva documentació.

 

Evitar l'accés de menors i ludòpates

En moltes de les sales de joc sovint hi ha una mena de vestíbul on es troben diverses màquines d’apostes d’accés lliure, la gran majoria escurabutxaques, i, a més a més,  es poden trobar en moltes zones urbanes.

 

Per aquesta raó la Generalitat vol que tanta facilitat en l’accés desaparegui i es demani el DNI a totes les sales on hi hagi màquines d’apostes. Els objectius d’aquesta mesura són, per una banda, evitar l’entrada dels de tots els menors d’edat; i per l’altra un de molt important, impedir que els ludòpates que consten en el registre de persones autoprohibides accedeixin als salons de joc

 

Aquest registre és una llista de la Generalitat en la qual totes aquelles persones que sofreixen addicció al joc o que creuen estar en risc de patir-la poden demanar, de forma voluntària, que se’ls prohibeixi l’accés als establiments de joc.

 

Màquina escurabuixaques en un bar

Màquina escurabutxaques en un bar | Cedida

 

Una normativa amb escletxes

Fa temps que l’Associació Catalana d’Addiccions Socials va demanar aquest canvi en la normativa i el seu director, Francesc Perandre, opina que demanar el DNI només per unes màquines i no per d’altres és un error, ja que «dintre d'aquest saló poden haver-hi 100 màquines normals i tres d'especials, llavors a les 100 màquines normals pots entrar a jugar i a les altres necessites DNI. Nosaltres el que vam dir que era absurd, és com aquell que diu que ‘ja no sóc alcohòlic perquè he deixat de beure whisky i ara només bec cervesa’».

 

Per tant, gràcies a aquesta modificació en la normativa deixarà de passar. No obstant això, alguns empresaris no veuen amb bons ulls aquest canvi, perquè diuen que reduirà el negoci i caldrà fer obres en la zona d’accés als salons de joc. Però, segons la Generalitat, ha de prevaldre la protecció als ciutadans per sobre de tot.

 

En aquest canvi normatiu hi estan treballant, des de fa mesos, la direcció general de jocs i tributs amb la col·laboració del col·legi de psicòlegs i associacions d’addictes. Però, quan entri en vigor el nou decret encara hi haurà escletxes, ja que continuaran existint els jocs en línia o les escurabutxaques dels bars, d’accés lliure.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *