La rubinada de l’Ondara a Tàrrega provoca danys materials en mobiliari urbà

Imatge de la rubinada del riu Ondara

Imatge de la rubinada del riu Ondara | LleidaDiari.cat

 

La forta rubinada registrada aquesta passada matinada al riu Ondara s'ha saldat a Tàrrega amb algunes destrosses en mobiliari urbà, en concret a la zona de gespa vora el Camp dels Escolapis. La força de l'aigua ha provocat danys en fanals, papereres i el pontó de fusta per a vianants. La passarel·la, si bé no ha estat arrossegada com ocorregué a la riuada de l'any 2015, ha patit desperfectes considerables. La Policia Local ha procedit a acordonar-hi el pas. Cal avaluar també possibles danys a la xarxa de reg. Malgrat això, el balanç de destrosses s'estima molt inferior als provocats per la crescuda del riu de fa tres anys.

Estat d'un pont a Tàrrega

Estat d'un pont a Tàrrega | LleidaDiari.cat

 

 

En altres trams urbans de Tàrrega, el riu Ondara ha baixat a l'ample. La Via Verda, espai natural de passeig entre Tàrrega i El Talladell, ha quedat impracticable. La Regidoria de Serveis Municipals estima que les tasques de neteja i desbrossament efectuades a la llera els darrers mesos han evitat majors inundacions a la zona, ja que s'ha millorat la capacitat de drenatge de l'espai fluvial. D'altra banda, agents de la Policia Local s'han mobilitzat a la matinada després de rebre avisos alertant sobre la crescuda del cabal de l'Ondara mitjançant sensors instal·lats riu amunt, a la comarca de la Segarra. Aquest sistema d'alerta es basa en dispositius de mesurament del nivell del riu. Tàrrega no ha hagut de lamentar danys personals a causa de la rubinada.

 

Desbordament del riu Sió

D'altra banda, les intenses pluges d'aquesta matinada han provocat el desbordament del riu Sió, al seu pas per les Oluges, a la Segarra. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, l'aigua ha inundat els baixos de les cases més properes al riu, tot i que no s'han hagut de lamentar danys personals. De moment, el cabal del riu torna a estar controlat i els Bombers duen a terme una revisió «constant» per prevenir una possible nova crescuda. En relació a l'afectació viària, s'ha hagut de tallar la carretera N-121F a l'entrada a les Oluges i s'ha hagut de suspendre el transport escolar que trasllada als nens fins al col·legi de Sant Guim de Freixenet.