Sense Categoria

La rubinada de l’Ondara a Tàrrega provoca danys materials en mobiliari urbà

Avatar
  • octubre 15, 2018
  • 3 min read
La rubinada de l’Ondara a Tàrrega provoca danys materials en mobiliari urbà
Imatge de la rubinada del riu Ondara

Imatge de la rubinada del riu Ondara | LleidaDiari.cat

 

La forta rubinada registrada aquesta passada matinada al riu Ondara s'ha saldat a Tàrrega amb algunes destrosses en mobiliari urbà, en concret a la zona de gespa vora el Camp dels Escolapis. La força de l'aigua ha provocat danys en fanals, papereres i el pontó de fusta per a vianants. La passarel·la, si bé no ha estat arrossegada com ocorregué a la riuada de l'any 2015, ha patit desperfectes considerables. La Policia Local ha procedit a acordonar-hi el pas. Cal avaluar també possibles danys a la xarxa de reg. Malgrat això, el balanç de destrosses s'estima molt inferior als provocats per la crescuda del riu de fa tres anys.

Estat d'un pont a Tàrrega

Estat d'un pont a Tàrrega | LleidaDiari.cat

 

 

En altres trams urbans de Tàrrega, el riu Ondara ha baixat a l'ample. La Via Verda, espai natural de passeig entre Tàrrega i El Talladell, ha quedat impracticable. La Regidoria de Serveis Municipals estima que les tasques de neteja i desbrossament efectuades a la llera els darrers mesos han evitat majors inundacions a la zona, ja que s'ha millorat la capacitat de drenatge de l'espai fluvial. D'altra banda, agents de la Policia Local s'han mobilitzat a la matinada després de rebre avisos alertant sobre la crescuda del cabal de l'Ondara mitjançant sensors instal·lats riu amunt, a la comarca de la Segarra. Aquest sistema d'alerta es basa en dispositius de mesurament del nivell del riu. Tàrrega no ha hagut de lamentar danys personals a causa de la rubinada.

 

Desbordament del riu Sió

D'altra banda, les intenses pluges d'aquesta matinada han provocat el desbordament del riu Sió, al seu pas per les Oluges, a la Segarra. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, l'aigua ha inundat els baixos de les cases més properes al riu, tot i que no s'han hagut de lamentar danys personals. De moment, el cabal del riu torna a estar controlat i els Bombers duen a terme una revisió «constant» per prevenir una possible nova crescuda. En relació a l'afectació viària, s'ha hagut de tallar la carretera N-121F a l'entrada a les Oluges i s'ha hagut de suspendre el transport escolar que trasllada als nens fins al col·legi de Sant Guim de Freixenet.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *