Rosa Maria Perelló és investida presidenta de la Diputació de Lleida

Pla mitjà on es pot veure la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló

Pla mitjà on es pot veure la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló | LleidaDiari.cat

 

Rosa Maria Perelló ha estat investida en segona volta presidenta de la Diputació de Lleida, la primera dona a la història al capdavant de la institució. Ho ha fet en un Ple d'urgència que s'ha celebrat després d'una altra sessió extraordinària on el ja expresident, Joan Reñé, ha oficialitzat la seva renúncia després de dimitir per la seva detenció en un suposat cas de corrupció. Els grups a l'oposició han criticat durament les formes del PDeCAT per la celebració del ple d'investidura de forma immediata al de la renúncia pel fet que hi havia l'absència de dos diputats: el de la CUP i el d'Unitat d'Aran. Encara que el resultat de la votació no hagués canviat consideren que no se'ls ha donat veu. Reñé ha demanat la paraula per defensar la seva innocència i «honorabilitat» mentre que Perelló s'ha mostrat convençuda que en els pocs mesos del mandat podrà guanyar-se la «confiança» dels diputats.

 

Perelló ha estat investida en segona volta per majoria simple amb dotze vots dels diputats del PDeCAT. A la primera votació també ha rebut els mateixos vots i els grups a l'oposició han proposat a la presidència els seus candidats. D'aquesta manera, ha rebut cinc vots el portaveu d'ERC, Jaume Gilabert, tres Enric Colom, del PSC, un Dolors López, del PPC, i un Ángeles Ribes de C's. En la segona votació, els diputats d'ERC també han emès un vot per al futur diputat de la CUP, Josep Cabré, i els del PSC han votat per Paco Boya, d'Unitat d'Aran (UA), els dos diputats absents, per la qual cosa han comptabilitzat com a vots nuls. Rosa Maria Perelló ha dit durant el discurs que ha ofert després de ser investida que estava experimentant un conjunt de «sensacions»; des de la «tristesa» per l'expresident Reñé, de qui considera que el pas al costat que ha fet li «permetrà tenir serenitat per defensar la seva honorabilitat», fins a l'agraïment als seus companys de grup per la «confiança en la meva persona» i voluntat de treballar per «buscar la millor manera d'afrontar moments difícils».

 

Perelló ha respectat les crítiques dels grups a l'oposició i ha dit que seran un «estímul» perquè amb el seu treball del dia a dia pugui ser mereixedora de la seva confiança. En aquest sentit, s'ha mostrat convençuda que no té cap possibilitat de plantejar un «pla de mandat» per una legislatura complerta perquè estarà pocs mesos al càrrec. Això no obstant, confia que tindrà «temps suficient» per guanyar-se la confiança dels diputats que «avui no he pogut tenir». Perelló té previst modificar el cartipàs, ja que almenys s'ha de nomenar un nou vicepresident i també fer canvis en l'equip de treball però no ha concretat quins i ha afegit que es perfilarà tot plegat en el proper ple del mes que se celebrarà al novembre. Així mateix, s'ha fixat el pressupost 2019 com un dels principals objectius a treballar els dies vinents.