Ros veu el càrrec d’ambaixador d’Espanya a Andorra com la seva «única prioritat»

Pla mig de l'ambaixador de l'estat espanyol a Andorra, Àngel Ros

Pla mig de l'ambaixador de l'estat espanyol a Andorra, Àngel Ros | LleidaDiari.cat

 

L'ambaixador de l'estat espanyol a Andorra i exalcalde de Lleida, Àngel Ros, considera que aquest nou càrrec ha de ser la seva «única prioritat» a partir d'ara, motiu pel qual es planteja deixar de ser el president del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). Tot i que ha reiterat que aquesta és una decisió que prendrà conjuntament amb el primer secretari de la formació, Miquel Iceta, ha afirmat: «Té tota la lògica que la meva única prioritat sigui l'ambaixada d'Espanya a Andorra». Pel que fa al seu successor com a paer en cap, Fèlix Larrosa, que ha estat investit aquest dimecres, li ha volgut desitjar «tot l'èxit», i també al seu equip.

Pla general de l'ambaixador de l'estat espanyol a Andorra, Àngel Ros, en una encaixada de mans amb el copríncep episcopal d'Andorra, Joan Enric-Vives

Pla general de l'ambaixador de l'estat espanyol a Andorra, Àngel Ros, en una encaixada de mans amb el copríncep episcopal d'Andorra, Joan Enric-Vives | LleidaDiari.cat

 

 

En declaracions als mitjans de comunicació poc després de presentar i lliurar les Cartes Credencials al copríncep episcopal del principat i arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, ha reiterat que tots dos candidats que es disputaven l'alcaldia són «persones de màxima confiança». «Aquí guanya el que fa un gol més que l'altre», ha afirmat Ros en referència al resultat obtingut a les primàries celebrades aquest dilluns, procés que ha titllat «d'exercici de profunda democràcia».

 

Fèlix Larrosa ja és el nou alcalde de Lleida

El ple de l'Ajuntament de Lleida ha nomenat aquest matí el socialista Fèlix Larrosa alcalde de Lleida per nou vots a favor, un més dels que va aconseguir l'anterior alcalde, Àngel Ros, a la investidura del 2015. Larrosa ha obtingut els vuits vots a favor del grup del PSC, més el de la regidora no adscita de Units per Avancar, Rosa Maria Salmerón, que va decidir deixar de formar part del grup municipal del PDeCAT a meitat d'aquesta legislatura.

 

Els grups municipals de Ciutadans, PDeCAT i Unió, PP i el Comú de Lleida han votat als seus caps de llista a les anteriors eleccions, Ángeles Ribes, Toni Postius, Dolors López i Carlos González, respectivament. Per la seva banda, ERC i la Crida han generat cinc vots nuls en proposar a l'alcaldia a Carme Forcadell, Dolors Bassa i Meritxell Serret (ERC), i Anna Gabriel i Jordi Cuixart (la Crida).