Comissen més de 45 quilograms d’ametlles furtades a les Borges Blanques

Imatge dels sacs d'ametlles comisats en una actuació de la Policia Local de les Borges Blanques, el dia 30 de setembre de 2020.

Imatge dels sacs d'ametlles comisats en una actuació de la Policia Local de les Borges Blanques. | LleidaDiari.cat

Una parella d’agents de la Policia Local de les Borges Blanques ha comissat més de 45 quilograms d’ametlles furtades en una finca agrícola de la partida de Sant Salvador de la capital garriguenca. L’actuació s’ha pogut dur a terme gràcies al fet que un agent rural fora de servei ha avisat els agents que dues persones, d’entre 30 i 40 anys i nouvingudes fa poc a les Borges, estarien presumptament furtant les ametlles amb un vehicle i diversos sacs.

 
 
[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]
 
 
Els agents locals s’han desplaçat fins al lloc dels fets i en constatar que no eren els titulars de l’explotació i no disposaven de cap permís han procedit a intervenir 30 quilograms d’ametlles de la varietat marcona, valorats al mercat en més de 150 euros; i 15,5 quilograms de varietat llargueta, valorats en més de 54 euros.
 
 
A més a més, els agents han indicat que presumptes autors del furt, han estat enxampats in fraganti en el moment de l’actuació policial i que, a l’interior del vehicle, disposaven de 20 sacs buits més, de 20 quilograms de capacitat, preparats per a seguir amb la seva activitat. Tot seguit s’han obert diligències per un presumpte delicte de furt.  
 
 
 

Mesa de coordinació operativa amb els Mossos d’Esquadra

En el transcurs de la comunicació d’aquesta nova actuació, el caporal en cap de la policia municipal de les Borges, Alfons López, ha aprofitat per a informar que, aquest dimarts, ha celebrat una Mesa de Coordinació Operativa amb el sotsinspector dels Mossos d’Esquadra a les Garrigues, Sebastià Mas, en la qual han analitzat i valorat els dispositius conjunts per a prevenir robatoris amb força en els interiors dels domicilis; i han coordinat els patrullatges en zones rurals per la vigilància en la prevenció dels furts d’ametlles, duts a terme en dies alterns pels diferents cossos policials.
 
 
En la mateixa trobada també han tractat els talls de vies per garantir el dret a concentracions i manifestacions, per tal d’evitar conflictes o accidents entre els assistents i conductors de vehicles; i com actuar per fer complir la nova resolució que limita a sis el nombre màxim de persones que es poden reunir habitualment, en les habituals rondes de vigilància que duen a terme per a garantir la seguretat ciutadana.
 
 
Finalment, López també ha comunicat que s’ha tractat les noves ordres donades per la Fiscalia de Lleida sobre com actuar a partir d’ara en les possibles ocupacions, per garantir encara millor els drets dels propietaris dels habitatges.