Successos

Un home roba milers d’euros de la constructora on treballava a Lleida

L'acusat va derivar encàrrecs i facturació de l'empresa cap a una societat que va crear, segons el ministeri públic

Marta Romera
  • octubre 26, 2022
  • 2 min read
Un home roba milers d’euros de la constructora on treballava a Lleida

La fiscalia demana 3 anys i mig de presó per a un home acusat d’apropiar-se indegudament de 46.754,99 euros d’una empresa constructora de Lleida de la qual havia estat l’administrador. Tot i cessar del càrrec i ser substituït per la seva mare el novembre del 2017, l’home va continuar a l’empresa, tractant amb clients i proveïdors i cobrant factures fins a principis del 2018.

 

El 10 de gener d’aquell any va constituir una altra empresa, amb el mateix objecte social, de la qual esdevé l’administrador, tot i que ja funcionava des de l’agost del 2017. Segons la fiscalia, l’acusat va derivar encàrrecs i facturació de l’altra empresa cap a la societat que havia creat, malgrat que no disposava dels mitjans materials per executar el seu objecte social.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons l’escrit del ministeri públic, l’acusat va derivar cap a la societat que havia constituït encàrrecs i facturació de l’empresa de la qual havia estat l’administrador, que sumen en total 46.754,99 euros, tant en metàl·lic com en concepte de descomptes bancaris.

La fiscalia considera, tant l’home com l’empresa que va crear, autors d’un delicte continuat d’apropiació indeguda. En aquest sentit, demana una condemna de 3 anys i mig de presó per a l’acusat, així com una multa de 2.400 euros. Per a l’empresa, sol·licita una multa 14.400 euros, suspendre’n durant cinc anys l’activitat i que no pugui optar a ajudes públiques ni a contractes en el sector públic durant aquest període. A la vegada, el ministeri públic demana que indemnitzin amb 46,754,99 euros l’empresa estafada. El judici se celebrarà el 3 de novembre a l’Audiència de Lleida.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *