L’elevat risc d’incendi i l’onada de calor obliguen a tancar els accessos al Montsant, el Montsec i els Ports

L'elevat risc d'incendi i l'onada de calor obliguen a tancar els accessos al Montsant i els Ports | TarragonaDigital

 

Els Agents Rurals tancaran aquest dijous els accessos al massís del Montsec i divendres té previst fer-ho als dels Montsant i els Ports de Tortosa pel risc d'incendi coincidint amb l'episodi d'onada de calor. De fet, les previsions situen dijous i especialment divendres siguin els dies més complicats de l'onada de calor.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Les comarques que amb major probabilitat poden superar les temperatures màximes són les del Pirineu, el Prepirineu, les comarques centrals i Ponent. Es preveu que gairebé totes les comarques de Catalunya puguin superar el llindar de temperatures extremes durant tres dies consecutius. La darrera previsió indica que el període s'allargarà fins dissabte a l'espera de l'evolució per diumenge.

 

Protecció Civil manté l'alerta del pla PROCICAT per l'onada de calor i la prealerta del pla INFOCAT per risc d'incendis en 23 comarques. Aquest dimecres s'ha reunit el comitè tècnic de seguiment del risc dels dos plans per avaluar-ne la situació. La situació d'onada de calor ve acompanyada de baixa humitat i de condicions de sequera en la vegetació, que fa que augmenti el risc d'incendis.

 

Per això, entre d'altres mesures, s'ha decidit tancar l'accés a alguns massissos. Dijous es tancaran els accessos al massís del Montsec i divendres es preveu fer el mateix amb els del Montsant i els Ports de Tortosa. Agents Rurals activarà aquest dimecres a la tarda el Pla Alfa en nivell 3 a la Noguera i, de cara a divendres, s'estendrà al Segrià, l'Urgell, l'Anoia, la Segarra i el Solsonès. A les comarques on s'activi aquest nivell s'hauran d'anul·lar les rutes de les activitats de Joventut en el lleure.

 

 

[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]

 

Màxima atenció davant l'onada de calor

Seguint el protocol, l'Agència de Salut Pública manté en fase 2 d'alerta el Pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor contra la salut.

 

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha reforçat la central de coordinació del servei del telèfon 061 CatSalut Respon per atendre sobretot la població vulnerable. A més, els serveis de teleassistència també faran un seguiment de la gent gran que viu sola, segons ha informat Protecció Civil.

 

Protecció Civil també ha recomanat als ajuntaments que reforcin la prevenció i vigilància per a la revetlla de Sant Pere, i també ha demanat que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i tinguin especial vigilància de les persones majors de 75 anys, sense suport familiars o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure, i persones amb malalties cròniques.

 

Entre els consells d'autoprotecció de la ciutadania, hi ha hidratar-se molt sovint o evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació, de manera que se surti al carrer a comprar o a fer esports en hores de menys calor. També es recomana passar un parell d'hores del dia en un centre comercial o un equipament públic si no es disposa de ventilador o d'aire condicionat a casa, i visitar un cop al dia a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s'hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

 

El pagès responsable de l'incendi al Perelló no disposava de permís

L'elevat risc d'incendi i l'onada de calor obliguen a tancar els accessos al Montsant i els Ports | ACN