Prendre un got de suc de taronja al dia augmenta el risc de càncer

Suc de taronja

El suc de taronja resulta perillós pel seu alt contingut en sucres | Pixabay

 

Beure un suc natural o envasat pot comportar greus problemes de salut, i un dels més impactants és l'augment del risc de patir un càncer. Així ho han determinat uns científics francesos, els quals han arribat a la conclusió que el consum diari de begudes amb sucres fa pujar un 18% les possibilitats d'afectació, una xifra que arriba al 22% en el cas del càncer de mama.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Aquesta és la conclusió a la qual han arribat els científics de la Universitat Paris 13, després de fer proves amb més de 100.000 francesos amb una mitjana d'edat de 42 anys. De la mostra de persones que han escollit, s'ha analitzat la seva dieta completa durant gairebé una dècada sencera. Durant aquest període, s'han registrat més de 2.000 casos de càncer.

 

«Consum de begudes amb sucre és un risc per a l'obesitat»

Segons ha explicat 'RAC 1', l'estudi dels científics ha estat publicat a la revista científica 'BMJ'. A més, han establert una relació entre el consum de begudes amb sucres i l'augment de risc per mort prematura: «L'alt consum de begudes amb sucres és un factor de risc per a l'obesitat i l'augment de pes, que alhora és un factor de risc per a contraure càncer», assegura Mathilde Touvier, una de les autores de l'estudi sobre les begudes ensucrades.

 

Les begudes light o amb edulcorants artificials són més segures

Un altre dels factors que han advertit ha estat que no importa que la beguda sigui natural o envasada, ja que segueixen contenint altes quantitats de sucres d'una manera o altra.

 

Malgrat això, els resultats s'han de prendre amb mesura, ja que no han aconseguit demostrar quina és la causa-efecte empírica. No obstant això, i en contra del que podem imaginar, l'estudi ha revelat que les begudes 'light' o amb edulcorants artificials que substitueixen el sucre, sí que són més segurs.

 

 

També et pot interessar…