Comarques

Riner acull una exposició sobre art abstracte de l’artista Isabel Ribalta

L’exposició de l’artista, nascuda a Pinós, inclou una quinzena d’obres elaborades amb la tècnica anomenada pouring

Marta Romera
  • desembre 13, 2022
  • 2 min read
Riner acull una exposició sobre art abstracte de l’artista Isabel Ribalta

La Casa Gran del Miracle de Riner acull una exposició de l’artista Isabel Ribalta, qui exhibeix una col·lecció d’obres d’estil abstracte elaborades amb la tècnica del pouring. La singularitat d’aquest estil és que l’artista no utilitza pinzell, sinó que es basa en el vessament directe de la pintura sobre el suport, en aquest cas sobre fusta o llenç de cotó. Ribalta ha treballat també les tècniques de l’acrílic i l’oli, especialment en obres abstractes però també figuratives.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’exposició inclou una quinzena de creacions, la majoria de les quals de petit format (20×20 cm). La mostra es va obrir al públic el 6 de desembre, amb motiu de la Fira de Nadal de Riner, i serà visitable a la primera planta de la Casa Gran fins al 8 de gener. Nascuda a Matamargó de Pinós (el Solsonès), tot i que actualment resideix a Callús, Ribalta treballa en l’àmbit del disseny gràfic. És una artista autodidacta, que utilitza el pouring «com una manera d’experimentar per aconseguir diferents resultats, buscant crear formes i colors» i alhora «com una tècnica de relaxació personal».

 

El pouring o art fluid és una tècnica pictòrica que pertany a l’art abstracte, en la que s’utilitzen acrílics barrejats amb coles per crear una pintura líquida que s’aboca sobre un llenç o un altre suport. D’aquesta manera, els colors van creant suaument formes, efectes i imatges diferents depenent dels moviments que fem en abocar la pintura, les tècniques usades o les eines que incloem en el procés. És un art abstracte que no té com a objectiu la representació de la realitat, només el plaer del procés pictòric i traslladar aquestes sensacions a l’espectador. És gairebé un art meditatiu en què es projecten imatges orgàniques i psicodèliques, relacionades amb el moviment i el color, deixant que la pintura flueixi sobre el suport escollit.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *