Primera concentració de dones barranquistes a la Trobada de Goiates de Rialp

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

L'assessor en Relacions Interdepartamentals en funcions de la Diputació, Antoni Fo, ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la Trobada de Goiates Barranqueres de Rialp, que se celebrarà els dies 6 i 7 de juliol a Rialp. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació– ha comptat amb les intervencions del vocal de la junta de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Antoni Ricard; l'organitzadora de l'esdeveniment i membre del Comitè Català de barrancs de la FEEC, Olga Arcos; i l'organitzadora de l'esdeveniment, Sílvia Hernández.

 

Es tracta de la primera concentració de dones barranquistes a Catalunya i a l'Estat espanyol emmarcat dins del programa Dona i Esport de la FEEC, a càrrec d'una membre del comitè de barrancs, amb un programa on hi haurà diferents activitats, ponències i tallers, segons ha posat de manifest Antoni Fo. En el cas de les ponències, cada noia disposarà de 30 minuts per exposar els seus punts de vista sobre temes referents al món del barranquisme: formació i morfologia dels barrancs, material específic de dona i corda doble o simple.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Tallers teoricopràctics

Pel que fa als tallers teoricopràctics, tindran una durada de 2 hores enfocats a augmentar els coneixements de diferents tècniques utilitzades en el món del barranquisme: instal·lacions en capçaleres i primera intervenció en cas d'accident. També es programaran taules rodones, amb el debat obert a totes les assistents sobre com ens trobem les dones al capdavant d'un barranc, i com actuar davant les nostres pors.

 

Olga Arcos ha evidenciat el fet que cada vegada hi ha més dones que es dediquen a aquesta especialitat, i que aquesta trobada és una manera de fer-ho evident. En aquest sentit, també s'ha manifestat Antoni Ricard, que ha recordat que des de el vessant federativa es potencia tant l'escalada com el barraquisme entre les dones. Tant és així que en els darrers temps això està quallant, més enllà dels grans referents catalans de la muntanya, com són Araceli Segarra i Núria Picas, i ja s'està visualitzant l'interès a tenir més rellevància de l'actual. En aquesta línia, ha explicat que un 30% de les llicències federatives són femenines.

 

'Goiata' és una paraula que s'utilitza als Pallars per definir les noies

'Goiata' és una paraula que s'utilitza als Pallars per definir les noies, prenent d'aquesta manera el nom per a aquesta primera activitat que vol tenir continuïtat en el temps, aprofitant que a les comarques de Lleida hi ha més de 160 barrancs catalogats. Per acabar la trobada, el diumenge dia 7 de juliol es farà un descens de barranc a la zona del Pallars Sobirà. S'espera la presència d'unes 40 participants de Catalunya i d'altres zones de l'Estat espanyol.

 

També et poden interessar…