La Rialp Summer Agility Cup preveu una participació de 1800 participants

El Club Agility Ciutat Comtal, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Rialp i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, organitza la quarta edició del Rialp Summer Agility 2022, que tindrà lloc al camp municipal de futbol de Rialp entre els dies 3 i 7 d'agost, amb una participació de 360 gossos per dia procedents de diversos indrets d'Europa i Amèrica.

 

La prova ha estat presentada aquest dilluns a la sala de premsa de la Diputació, a càrrec del vicepresident de la Diputació Antoni Navinés; l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich; el president del Club Agility Comtal de Barcelona, Carles Fortuny i el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre. L'escenari permetrà el muntatge de quatre pistes, de manera que es facilita la competició simultània de quatre participants a la vegada. Com en anteriors edicions, l'organització ha previst un espai de caravanes, amb presses de llum i aigua, lavabos i bar, a més de camp d'entrenament i zones de refresc per als gossos, que participen en les categories XL + L, M, i XS + S.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Segons ha explicat Fortuny, els participants provenen de països com: Portugal, França, Suïssa, Bèlgica, Itàlia, Hongria, Països Baixos, Luxemburg, República Txeca, Guatemala, i Estats Units, entre d'altres, així com una gran participació 'd'agilitistes' espanyols i catalans. Els participants podran optar a participar en les proves oficials avalades per la Reial Societat Canina Espanyola (RSCE) i la Fédération Cynologique Internationale (FCI), que celebrarà la final el diumenge dia 7 d'agost a la tarda.

presentació de la Rialp Agility Cup

La quarta edició de la Rialp Summer Agility Cup preveu una participació de 1800 participants | LleidaDiari.cat

 

Una novetat molt significativa

Alhora, Fortuny ha apuntat que en aquesta quarta edició, es presenta una novetat molt significativa. «Abans de la gran final sènior hi haurà una gran final infantil. Per a tots els participants menors de divuit anys, hem volgut donar-los-hi aquesta importància, ja que ells són els que en un futur ens duran a continuar en aquest projecte».

 

En aquest sentit, Sabarich ha traslladat l'emoció per aquesta quarta edició, no marcada per la Covid-19 on hi va haver una pèrdua de diners no compensada per l'aturada de l'edició passada pel rebrot viscut a Lleida. «Com a alcalde de Rialp estic molt content que el municipi sigui la seu d'una competició d'alt nivell alhora que en dates similars es fa una competició similar a Llavorsí, dels gossos d'atura»'. Ha remarcat que en l'àmbit de Lleida dues de les proves més significatives es fan en el mateix mes i en la mateixa comarca, amb la singularitat que són proves diferents: una és d'Agility i l'altra més demostrativa.

 

També ha explicat que aquesta competició reforça el municipi des de l'àmbit turístic, tot i celebrar-se durant la millor època de l'any pel territori. A més, s'ha mostrat convençut que l'aposta que s'està fent ara amb aquest i d'altres esdeveniments tindran el seu retorn en el futur. Tot i la gran rebuda d'aquesta edició on s'ha convertit en la competició més important del sud d'Europa i en tot un referent per als amants d'aquesta activitat, on sembla que la crisi causada per la pandèmica queda enrere, Fortuny ha comentat la no assistència de participants del sud d'Europa, a causa del preu de la gasolina.

 

Per la seva banda, Navinés ha recordat el paper de la Diputació. «Aquesta institució dona suport als nostres municipis i ajuntaments per poder tirar endavant aquelles activitats que ajuden a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans». Alegre ha destacat que en aquest maridatge fa que la destinació de Lleida sigui una destinació referent i on cada any estem creixent en afluència de turisme, però ha insistit en «el nostre objectiu no és aconseguir unes grans xifres, no volem un turisme massiu. Volem un turisme responsable». A més es podrà seguir la competició via streaming, model que ha continuat des de les edicions anteriors.