Sense Categoria

Polèmica a la Paeria per una reunió presencial amb una trentena de persones

Avatar
  • maig 9, 2020
  • 3 min read

Imatge de la trobada amb paradistes de Lleida a la caserna de la Guàrdia Urbana. | LleidaDiari.cat

L’Ajuntament de Lleida s’ha reunit aquest dijous amb els paradistes de fruita i de verdura del mercat del Barris Nord de dissabte per tal d’informar-los i formar-los sobre els aspectes a tenir en compte en la coordinació del mercat en el marc de la Covid-19. La regidora de Comerç i Consum, Marta Gispert, acompanyada del personal tècnic d’aquesta àrea i de diversos comandaments de la Guàrdia Urbana, ha agraït l’interès i la implicació de les persones assistents i la seva predisposició a l’hora d’organitzar el mercat amb les mesures sanitàries i de protecció necessàries per garantir la seguretat de tothom, clients i paradistes. El propòsit és millorar algunes dinàmiques en el seu funcionament per poder-les aplicar ja aquest disabte i assegurar la continuïtat d’aquesta activitat.

 
 
[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]
 
 
Per la seva banda, el grup socialista a la Paeria ha posat en dubte el compliment de les mesures de seguretat en què s’ha produït aquesta unió. El portaveu Jaume Sellés ha demanat explicacions sobre aquesta qüestió tenint en compte que «ens trobem en fase 0 i que cal seguir els protocols de seguretat». Sellés ha demanat a la regidora de Salut de la Paeria, Montse Pifarré, que valori si es van aplicar les mesures pertinents en aquesta reunió «nombrosa», tal com mostra la fotografia de la nota de premsa enviada per l’Ajuntament, ha afirmat Sellés.
 
 
La polèmica reunió, celebrada a la caserna de la Guàrdia Urbana, va comptar amb una trentena de paradistes. En la trobada es va incidir en les mesures a seguir; en la manera d’instal·lar la parada, amb el corresponent perímetre de seguretat d’un metre, i en com procedir amb les files de clients. Les explicacions s’han fet de manera didàctica i, entre altres, s’ha informat que aquesta nova manera de desenvolupar el mercat s’aplicarà durant un temps, pel que cal fer pedagogia i estar alerta amb el control d’aforaments, en què el client no toqui el gènere, etc. També s’han resolt diversos dubtes, com per exemple, la possibilitat de tenir dues cues de clients –es poden fer si hi ha dues caixes de cobrament-.
 
 
Així mateix, també s’han recordat les mesures de seguretat a seguir: totes les persones que manipulin (toquin) aliments cal que utilitzin mascaretes i guants; no es poden vendre unitats manipulades en la mateixa parada; els clients no poden manipular els productes; els clients han de respectar la distància de 2 metres entre ells; els clients han de fer una cua de manera única i ordenada; cada parada ha de tenir un espai d’un metre perquè el client no toqui els aliments. L’espai estarà delimitat amb cinta o caixes; cal recomanar als clients el pagament amb targeta bancària.
 
 
[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]
 
 
Els paradistes han assegurat que són els primers interessats a col·laborar i en fer-ho de la millor manera possible perquè se segueixi realitzat el mercadet. La Guàrdia Urbana ha indicat que els paradistes són responsables a l’hora de fer complir les mesures i que per a un bon funcionament del mercat se seguiran fent controls per assegurar que es compleixen els requisits establerts. 
Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *