Esports: Retorn amb victòria del Força Lleida!

Hi havia ganes de bàsquet a l’Espai Fruita Barris Nord després de l’aturada per Finestres FIBA. I es notava en l’ambient i en cada cistella de l’equip. Ja ho va dir a la prèvia Gerard Encuentra, que seria un partit complicat i que l’inici seria clau. Ajustadíssim començament sobre el parquet amb intercanvi de cistelles i amb dos equips intensos on fins al minut cinc la diferència era un punt amunt un punt avall.

La bona dinàmica des del tiple de l’equip de Gerard Encuentra, amb Vučetić, Carrera i Juani com a anotadors des de la línia de 6,75 feia que l’ICG Força Lleida prengués un avantatge de set punts i l’Alicante aturés el joc. Malgrat que l’equip aconseguia agafar una renda de +9, els visitants aconseguien retallar i posar el 26-24 als deu minuts de joc. S’estrenava Tew a la cistella de l’Espai Fruita Barris Nord amb una esmaixada per començar el segon quart.

NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’equip alacantí aconseguia posar-se per davant en el lluminós amb un ajustat 28-29, però reaccionava bé l’equip lleidatà per tornar a dominar en el marcador. Urtasun protagonitzava el tram final de quart amb dos triples i dos tirs lliures anotats després de minuts sense encert i servien per no desenganxar-se d’un resultat molt ajustat per anar al descans (38-39).

Imprecisions i aturades llargues en el joc després de la pausa. Michael Carrera aconseguia posar l’equip per davant de nou amb dos triples per fer embogir el pavelló. Juani donava punts des de la línia de 6,75, però poc durava el coixí d’avantatge de l’equip, ja que els d’Alacant ho pagaven amb la mateixa moneda per partida doble i tornaven a situar-se un punt per sota per encarar el tram final de l’encontre. Malgrat que semblava que l’inici del darrer quart era una còpia del quart anterior, amb errades inicials, l’ICG Força Lleida posava la sisena i encadenava bones cistelles per ampliar l’avantatge a +10, una distància que no es preveia, per a res, ser còmoda.

I la predicció era bona perquè amb el 72-62 passat l’equador del darrer quart, els de Gerard Encuentra apretaven, defensaven fins a acabar amb la possessió del rival, rebotejaven, tallaven jugades… però també ho feia el rival, que pujava la intensitat del seu joc per posar-se de ple en el partit i ajustar l’electrònic a 74-70 quan faltava menys d’un minut per al final. Darrers seixanta segons de temps morts i jugades d’estratègia per buscar la victòria a ambdues banquetes. Faltes, tirs lliures i temps morts que afavorien als de la Terra Ferma per sumar la sisena victòria de la temporada amb un 82-75 final.