Sense Categoria

Retiren un projectil i una granada de mà d’una finca abandonada a l’Alt Urgell

Avatar
  • abril 24, 2019
  • 3 min read
Retiren un projectil i una granada de mà d’una finca abandonada a l’Alt Urgell
Artefactes trobats a la Conca de Dalt

Artefactes trobats a la Conca de Dalt | Guàrdia Civil

 

Efectius de la Guàrdia Civil de Lleida, amb destinació en el Grup Especialista en Desactivació d'Explosius (GEDEX), recolzats per components de la Pobla de Segur van retirar aquest dimarts un projectil d'artilleria de 75 mm per canó d'artilleria de muntanya, i una granada de morter reformat de 81 mm a la Conca de Dalt (Alt Urgell).

 

Segons han informat des de la Guàrdia Civil, un veí de la zona va donar l'avís al voltant de les 11.35 hores del matí. Una vegada es van desplaçar els efectius policials fins al lloc van retirar d'unes ruïnes que pertanyen a una torre abandonada situada al terme municipal de la mateixa localitat, aparentment tots dos utilitzats en la guerra civil.

 

Un cop passat avís al GEDEX de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, el mateix es va traslladar immediatament a l'esmentat lloc, on agents de la Pobla de Segur, els van indicar el lloc exacte de la troballa. Per part del GEDEX, un cop comprovat l'estat de tots dos artefactes i després de les mesures de seguretat oportunes, van ser traslladats a un lloc segur per a la seva anàlisi i destrucció immediata.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Les recomanacions de la Guàrdia Civil

Davant la troballa de qualsevol objecte que per la seva aparença pugui resultar sospitós de ser un artefacte explosiu, incendiari o pirotècnic, la Guàrdia Civil recomana no tocar-lo ni moure'l, senyalitzar la seva presència i avisar, immediatament, al telèfon d'urgències d'aquest Cos 062, d'atenció permanent.

 

En aquest tipus de comunicacions, és molt útil l'aportació de les coordenades GPS, que poden obtenir-se a través de molts telèfons mòbils disponibles al mercat. Aquests i altres consells sobre actuacions davant aquest tipus de troballes poden trobar-los al següent enllaç de la pàgina web de la Guàrdia Civil.

 

Troben a Bellaguarda un projectil utilitzat durant la Guerra Civil

La Guàrdia Civil va retirar el passat mes de febrer d'una finca particular de Bellaguarda, a la comarca lleidatana de les Garrigues, un projectil d'artilleria de 105mm aparentment utilitzat en la Guerra Civil. 

 

Segons la policia, va ser un veí de la localitat qui va alertar de la troballa i qui va acompanyar els membres del Gedex, especialitzats en la desactivació de munició, fins al lloc en concret en el qual es trobava la magrana de morter. Un cop revisat el projectil i després de les mesures de seguretat oportunes, els Gedex van procedir a traslladar fins a un lloc segur per a la seva anàlisi i destrucció immediata.

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *