Retiren una mona titllada de racista d’una pastisseria catalana

La pastisseria Sabat de Sant Cugat del Vallès ha retirat una mona de l’aparador titllada de racista, segons ha avançat el mitjà ‘Tot Sant Cugat’. El col·lectiu feminista del municipi Hora Bruixa n’havia difós la imatge a través de les xarxes socials, acompanyada de textos en què lamentava la perpetuació del tòpic que associa xocolata i persones negres.

«La figura mostra una dona despullada, només tapada amb un davantal, amb uns llavis vermells totalment desproporcionats que mantenen la caricaturització històrica sobre les persones negres i que només contribueix en la seva estigmatització», deia el col·lectiu. El responsable de la pastisseria ha lamentat que algú s’hagi pogut sentir ofès després de retirar la mona, afirma el mateix mitjà.

 

Hora Bruixa també denunciava que la dona que representava la mona sostenia una safata a cada mà, imatge que evoca directament a l’esclavisme. Per això, rebutjava la representació de les persones negres que evocava la mona i en demanava la retirada, tal com finalment ha fet la pastisseria.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!