Retiren la llista de Vox a Balaguer pel 26-M perquè està incompleta

Clos històric de Balaguer

Clos històric de Balaguer | Viquipèdia

 

La Junta Electoral de Zona (JEZ) ha retirat la llista de Vox a Balaguer per a les eleccions municipals del 26-M en renunciar dos dels candidats. El motiu és que està incompleta, ja que una candidatura ha de tenir almenys el mateix nombre de candidats que regidors tingui l'ajuntament, que en el cas de Balaguer són disset.

 

El partit només havia presentat una llista amb disset persones i cap suplent i, per tant, ara només comptaven amb quinze persones. Amb l'eliminació d'aquesta llista, a Balaguer es disputaran els regidors set partits: ERC, Junts per Balaguer, PSC, Ciutadans, PP, CUP i Balaguer Ara Sí.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Mireia Boya opta a ser síndica d'Aran

Les eleccions del 26-M a la Val d'Aran serveixen també per escollir el síndic al Conselh Generau d'AranS'hi presenten sis llistes: Convergència Democràtica Aranesa (CDA), Unitat d'Aran (UA), PRAG (Partit Renovador d'Arties-Garòs), Amassa, Ciutadans (C's) Amassa i Unides Podem. Mireia Boya, qui va ser diputada de la CUP per Lleida al Parlament, es presenta a síndica d'Aran per Amassa.

 

La decisió implica el retorn de Boya a la política aranesa després d'haver deixat el secretariat nacional de la CUP el mes de marçL'exdiputada s'enfrontarà als històrics Carlos Barrera (CDA) i Paco Boya (UA) màxims aspirants a presidir el Govern aranès. El mandat ha estat marcat per la Llei de finançament de l'Aran, els atacs de l'os Goiat i la protecció de l'aranès.

 

Barrera torna a optar a síndic d'Aran sota les sigles de CDA 

Barrera torna a optar a síndic d'Aran sota les sigles de CDA i es mostra fidel i “còmode” amb Convergència Democràtica Aranesa. Porta dos mandats seguits sent síndic d'Aran; la legislatura del 2011 i l'actual del 2015 al 2019. Així mateix Barrera ja va ocupar aquest càrrec anteriorment, del 7 de juny de 1995 al 18 de juny del 2007. Per la seva banda, Paco Boya, qui ja va ser síndic des del 2007 al 2011, es torna a presentar com a candidat al Conselh Generau d'Aran amb la clara intenció de guanyar el pols a Barrera.

 

Als anteriors comicis l'actual síndic va guanyar amb majoria absoluta en fer decantar un conseller cap a la seva formació per nou vots. Barrera va ser escollit síndic d'Aran gràcies als vots dels seus 7 regidors. Els cinc regidors d'Unitat d'Aran van votar al seu candidat Paco Boya i l'únic conseller del PRAG, José Antonio Bruna, va votar també al candidat Boya. Aquestes eleccions Bruna es presenta de dos i el seu lloc l'ocupa Rafael Hinojosa. Si treu algun conseller caldrà veure a qui dona suport; si el PRAG segueix fidel a la candidatura d'UA, a qui ja els va donar una legislatura la presidència del Conselh o en haver-hi un nou candidat es decanta per CDA.