La Paeria elimina les targetes de pàrquing gratis als regidors de Lleida

La Paeria de Lleida

Imatge d'arxiu de la Paeria de Lleida | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Lleida ha decidit suprimir les targetes de pàrquing, que disposaven fins ara de forma gratuïta els regidors i directius d'alguns departaments municipals en aparcaments de la ciutat i estalviar 16.472 euros anuals, 65.884,79 si comptem tota la legislatura. Aquesta decisió afecta 22 de les 24 targetes contractades, ja que la Paeria només en mantindrà dos per l'ús estricte dels vehicles d'alcaldia, que han de romandre de servei permanent. Fins i tot, en el nou compromís amb la concessionària de l'aparcament ha quedat exclòs el cotxe de l'alcalde.

 

Amb aquesta decisió, l'equip de Govern segueix en la línia d'eliminar despeses supèrflues per les arques municipals i es manifesta especialment combatent amb «la cultura del privilegi», que hi ha hagut fins al darrer mandat. Cal recordar que els regidors d'Esquerra Republicana, el Comú de Lleida i la Crida-CUP ja hi van renunciar fa quatre anys.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

S'està aplicant el codi ètic aprovat pel ple de la Paeria el març del 2017

La tinent d'alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional, Jordina Freixanet, ha manifestat que, en prendre aquesta decisió, s'està aplicant el codi ètic aprovat pel ple de la Paeria el març del 2017. Però no només des dels principis inspiradors d'aquell manifest base de la FEMP –Codi del Bon Govern Local-, sinó anant més enllà i elaborant un nou document de bones pràctiques entre els membres electes, que s'està redactant i que inclourà totes aquestes accions.

 

Jordina Freixanet, assenyala que l'aplicació d'aquesta mesura, a més de generar estalvi i contribuir al foment de l'ètica en l'acció política, també representa «una aposta del Govern municipal per la transició energètica, en no donar més facilitats a la mobilitat amb el vehicle privat».

 

També et poden interessar…