Sense Categoria

Restringits els accessos al massís del Montsec i de la Baronia de Rialb per perill d’incendi

Avatar
  • juliol 4, 2019
  • 2 min read

Accés restringit. | LleidaDiari.cat

 

Els accessos al massís del Montsec i a la Baronia de Rialb estaran restringits a partir de divendres al matí per l'augment del perill d'incendi forestal associat a l'augment de les temperatures i la disminució de la humitat relativa, segons ha informat el Govern. En paral·lel s'activarà el nivell 3 del Pla Alfa a 78 municipis de les comarques de l'Anoia, el Pallars Jussà, la Conca de Barberà, la Segarra, la Noguera, el Segrià, el Solsonès i l'Urgell. Es farà un control pel molt alt risc d'incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill de foc. Està previst que el pla es mantingui activat com a mínim fins diumenge en funció de l'evolució d'aquest nou episodi de calor.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Des del Govern s'alerta la pagesia que en el cas d'haver de fer treballs de recol·lecció de cereal, és obligatori que cada recol·lectora o embaladora porti quatre extintors amb base d'aigua. També, per minimitzar el risc d'incendi, s'aconsella evitar la freqüentació de les zones forestals durant les hores de màxima insolació, així com la circulació de vehicles a motor i l'ús de maquinaria a les zones forestals entre la una del migdia i les sis de la tarda.

 

Altres mesures de prevenció passen per no utilitzar bufadors, serres radials o altres eines que puguin general guspires o sobreescalfaments i per comunicar al 112 columnes de fum prop del bosc o qualsevol conducta que pugui comportar perill d'incendi forestal.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *