Restriccions de trànsit i d’aparcament a Lleida per l’arribada de la ‘Vuelta Ciclista’

Restriccions de trànsit i d’aparcament a Lleida per l’arribada de la ‘Vuelta Ciclista’| ACN – Fotografia: Guàrdia Urbana Lleida

 

L'Ajuntament de Lleida ha previst un ampli dispositiu que inclou restriccions de trànsit i d'aparcament per acollir aquest dijous, dia 3 de setembre, l'arribada de la 'Vuelta Ciclista' a la ciutat, l'única arribada d'aquesta competició a Catalunya.

La línia d'arribada estarà ubicada a l'avinguda Prat de la Riba a l'alçada del carrer Teuleries. L'hora aproximada d'arribada dels corredors a la ciutat està fixada per poc abans de tres quarts de sis de la tarda però des de les set del matí ja es restringirà progressivament el trànsit en aquesta artèria fins que quedarà totalment prohibit a partir de les tres.
 
L'etapa de la 'Vuelta' que acabarà a Lleida és la dotzena, comença a Andorra i té 172,5 quilòmetres. Els ciclistes arribaran a Lleida per la C-12 procedents de Corbins.
 
Les vies alternatives per evitar el circuit de cursa seran totes aquelles que permetin connectar amb Passeig de Ronda, evitant el creuament amb l'avinguda Prat de la Riba. La Guàrdia Urbana farà els desviaments de trànsit necessaris per evitar aquest creuament i que afectaran l'avinguda Rovira Roure i Balmes, l'avinguda Alcalde Porqueres, l'avinguda Príncep de Viana i, més puntualment, als carrers Baró de Maials i Corregidor Escofet.
 
Les línies d'autobús que transcorrin pel circuit de la cursa seran desviades de forma progressiva en la mesura que vagin quedant tallats els diferents trams de l'avinguda Prat de la Riba.
 
Els darrers 1.000 metres de circuit de cursa es delimitaran amb tanques metàl·liques de protecció que impediran que es pugui creuar Prat de la Riba des de la Plaça Ricard Vinyes fins el carrer Baró de Maials.
 
Segons informa l'ajuntament, una vegada finalitzada l'arribada, i tan aviat com sigui possible, es restablirà de forma progressiva la normalitat circulatòria al circuït de la cursa, a excepció del tram de l'avinguda Prat de la Riba compresa entre Ricard Vinyes i alcalde Porqueres, que es mantindrà tallat al trànsit rodat fins que finalitzin les tasques de desmuntatge de la infraestructura de la línia d'arribada.
 
Actuacions 48 hores abans de l'arribada
Unes 48 hores abans de l'arribada dels corredors es senyalitzaran les zones d'estacionament dels carrers que es veuran afectats per la infraestructura de l'arribada de la 'Vuelta: l'avinguda Prat de la Riba -calçada en sentit interior de la ciutat- en la seva totalitat, avinguda Rovira Roure -tram entre Passeig de Ronda i Plaça Ricard Vinyes-, Bonaire, Llitera, Sant Martí -tram entre avinguda Prat de la Riba i Camp de Mart- i Teuleries. Aquestes vies hauran de quedar completament lliures de vehicles a les 7 del matí del dia 3 de setembre ja que són zones destinades a al recepció de la comitiva de ciclistes i els vehicles que els acompanyen, així com la ubicació dels equips de televisió i altres mitjans de comunicació, autocars dels equips, instal·lacions provisionals d'estands de patrocinadors, jutges de cursa, serveis mèdics i de seguretat, etcètera.
 
També es senyalitzaran amb la mateixa finalitat els trams del carrer Vallcalent i Magí Morera que envolten el Col·legi Dominiques, edifici que albergarà el Centre de Premsa i l'Oficina Permanent de la Vuelta a Espanya durant el 3 de setembre.
 
A més a més, la Guàrdia Urbana efectuarà un 'porta a porta' als carrers afectats pels desviaments de trànsit i també es contactarà amb les associacions de veïns i organismes afectats pel pas dels corredors com l'Hospital Aliança, la Seguretat Social, la xarxa d'Autobusos, els taxistes, els bombers i els diferents cossos de seguretat, entre d'altres.
 
Afectació a la N-145, C-14, C-13 i C-12
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que amb motiu del pas de l’etapa 12 de la 70a edició de la de la Vuelta Ciclista a España 2015 dijous per la demarcació de Lleida hi haurà afectacions a la circulació de diverses carreteres entre Andorra i Lleida. Concretament la cursa, amb un recorregut de 173 quilòmetres, provocarà la restricció dinàmica de vies principals de la xarxa viària lleidatana com  l’N-145 a la Seu d’Urgell, la C-14 a Organyà, la C-13 a Camarasa i la C-12 a Balaguer, a més d’altres vies locals com l’L-551, la C-1412bz, l’LV-9123 i l’LV-9047. El rutòmetre de l’etapa, que transcorrerà entre les 12.00 i les 17.30 hores aproximadament, es pot consultar al web oficial de l’esdeveniment
 
Per tal de garantir el bon desenvolupament de l’esdeveniment esportiu i la seguretat dels participants, espectadors i usuaris de la xarxa viària, els Mossos d’Esquadra de les regions policials de Ponent i Pirineu desplegaran un total de 111 efectius. Concretament 82 patrulles establiran 61 punts de talls estàtics en cruïlles i 29 efectius donaran suport al dispositiu dinàmic d’acompanyament de la cursa. Agents dels Mossos d’Esquadra també donaran suport a l’operatiu policial per a l’arribada de la prova esportiva a la ciutat de Lleida.