El Govern anuncia les noves restriccions a Catalunya per aquest Nadal

Meritxell Budó i Pere Aragonès, els caps visibles de JxCat i ERC al Govern.

Meritxell Budó i Pere Aragonès anuncien noves restriccions a Catalunya durant el Nadal | CatalunyaDiari

 

El Govern anuncia noves restriccions a Catalunya. El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Meritxell Budó han assegurat a més que aquestes restriccions no entraran en vigor fins al proper dilluns, 21 de desembre, i es mantindran fins a l'11 de gener. 

 

Les mesures anunciades pel Govern

  • Nombre màxim de persones que ens podem reunir: activitats socials limitades a 6 persones. Els dies festius, però, les trobades es podran ampliar fins a un màxim de 10 persones (si hi ha 2 bombolles de convivència com a màxim)
  • Mobilitat: Perímetre tancat a Catalunya, però es pot sortir en cas de visitar familiars o «gent propera»
  • Confinament: Serà comarcal a tot Catalunya fins a l'11 de gener.
  • Es manté el confinament nocturn, exceptuant la nit de Nadal i de Cap d'any. El toc de queda serà a la 01.00 de la matinada en aquests dies. 

 

Els bars només podran servir esmorzars i dinars

  • Restriccions horàries en bars: els bars i restaurants podran obrir de les 07.30 fins a les 09.30; i de les 13.00 fins les 15.30. 
  • Màxim 4 persones per taula. 

 

«És un pas enrere. No serà el Nadal que voldríem, no anem bé», ha dit Aragonès per justificar la seva decisió mentre remarcava: «Cal frenar la Covid com sigui, costi el que costi. Per això hem hagut d'actuar. És essencial la responsabilitat de tots, és imprescindible seguir amb el mateix compromís». «Les mesures impliquen una modificació d'espais i aforaments allà on hi ha més interacció social i una limitació de la mobilitat a l'àmbit comarca», ha remarcat. 

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Un Nadal diferent a tots els efectes

El Govern tanca, per fi, la incertesa. El mateix dia que a Catalunya entrava en vigor el confinament comarcal de cap de setmana (el Procicat no n’havia anul·lat la seva vigència tot i reconèixer que s’estudiaven restriccions), l’Executiu valorava prendre mesures d’allò més dràstiques per reduir la interacció social per Nadal i minimitzar el risc de contagi. De fet, durant tota la setmana ja s’havia anat avisant amb comptagotes sobre la situació.

 

La mateixa Alba Vergés, sense anar més lluny, explicava que les mesures serien «impopulars» i demanava a la població que no es prenguessin com un «càstig». Dies abans, era el mateix Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública, qui alertava d’un avanç incessant de la Covid-19 a Catalunya assegurant fins i tot que ja s’havia entrat a la tercera fase.

 

Per això, ja sense embuts, comparava la situació a la d’Alemanya (que ha optat per cancel·lar el Nadal a tots els efectes) i assegurava que el problema era econòmic. De fet, admetia que si es poguessin pagar ajuts com a Alemanya o a França «no estaríem reobrint».