Lleida

Restauren la part de la muralla de la Seu Vella afectada per una esllavissada l’any passat

Les obres s'allargaran durant sis mesos i costaran 300.000 euros

Marta Romera
  • desembre 13, 2022
  • 3 min read
Restauren la part de la muralla de la Seu Vella afectada per una esllavissada l’any passat

Els treballs per restaurar i consolidar la part de la muralla de la Seu Vella afectada per l’esllavissada del 26 d’abril de 2021 han començat aquest dimarts. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, han visitat aquest inici de les obres que està previst que s’allarguin durant sis mesos i que compten amb un pressupost d’uns 300.000 euros. Postius ha explicat que els treballs en aquesta zona afectada per l’esllavissada no han pogut començar fins ara a causa de la complexitat tècnica perquè, recorda, es tracta de patrimoni catalogat. Per la seva banda, Pueyo ha concretat que en una primera fase s’està treballant en aquesta zona afectada, però que en una segona fase es treballarà fins al baluard de Louvigny.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Pueyo ha destacat que no es tracta només d’uns treballs de reconstrucció sinó també de «conservació d’un model constructiu». La complexitat per tant, «no és només tècnica», apunta Postius, sinó que els projectes han hagut de ser avaluats per Patrimoni, amb l’objectiu de recuperar i consolidar un espai molt important pel conjunt monumental i per a la ciutat.

 

A més d’aquestes obres, el primer tinent d’alcalde ha recordat que es restauraran altres parts de les muralles. En total, s’hi invertiran doncs 600.000 euros, cofinançats entre Paeria i Generalitat, per restaurar la part que va patir l’esllavissada però també la zona dels baluards del Rei, de la Reina i de Louvigny. Aquesta partida, a més s’afegeixen als 426.000 que executarà el Consorci de la Seu Vella, aportats entre la Diputació de Lleida i el FEDER, per a una primera restauració i consolidació de la zona del baluard del Rei, el contrabaluard del Rei i el baluard de la Punta del Diamant.

Postius ha destacat la inversió de 3 milions d’euros que s’ha realitzat aquest mandat o bé que està en curs al Turó de la Seu Vella gràcies a l’impuls conjunt de diferents administracions. A més dels 600.000 euros per consolidar les muralles i els 426.000 que executarà el consorci, s’hi compten els 1,6 milions d’euros per a la restauració del campanar, en les obres de la porta dels Apòstols i per a les cobertes del claustre (2a fase), a càrrec de la Generalitat; i 430.000 euros, també per a les cobertes del claustre (1a fase), a càrrec de l’Estat.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *