Un restaurant de Catalunya reparteix 2,1 milions d’euros de la rifa de Nadal

El restaurant Diagonal, ubicat al carrer Verge Montserrat, 19 de Pineda de Mar (Maresme), ha repartit 2,1 milions d’euros de la rifa de Nadal. El local ha venut el 01568, un cinquè premi. Es tracta d’un «número important», ha dit el propietari de l’establiment, Salvador Boada Sala, ja que s’assembla a l’any que els seus pares van obrir el restaurant, el 1968. Des d’aquest negoci de restauració s’han distribuït 350 dècims a clients, veïns i ciutadans. Tots provenen de l’administració número 2 del municipi, a l’altra banda del carrer. El seu gerent, Tarek Mathbout, ha explicat que des de 2017, quan es va instal·lar al municipi, ja han donat altres premis de la rifa de Nadal i un primer premi amb la de Reis.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El restaurant Diagonal ha estat punt de trobada per alguns dels afortunats i és que, segons Boada, aquests diners «serviran per tapar quatre forats, com diuen», tot i que ha confessat: «Ens arregla el Nadal a tots». Per ara, el restaurant no tancarà, ja que tenen sopars d’empresa i familiars reservats, però el 30 de desembre comencen vacances, i durant tres setmanes sí que abaixaran la persiana. «Tenia por per si tocaven molts calés, a veure què haguessin dit els treballadors… si m’haguessin deixat penjat», ha dit amb un somriure el gerent del negoci.

Salvador Boada s’ha assabentat d’haver distribuït 2,1 milions d’euros a través de trucades i per missatges al telèfon mòbil: «Aquest matí treia fum». Una alegria que s’ha traslladat a la vorera del davant, on Tarek Mathbout té l’administració de loteria anomenada ‘La buena estrella’. «Fa tres o quatre anys que demanen aquest número», ha afirmat Mathbout. El venedor de loteria ha apuntat que «ha retornat tres o quatre dècims” i ha posat èmfasi en «repartir, això és el que és maco», ja que han comprat el bitllet veïns i clientela del restaurant.

Inicis a Barcelona

L’administració de loteria té el seu origen a Barcelona, on va engegar el negoci el pare de Tarek Mathbout el 1980. I a l’estiu de 2017 van aterrar al carrer Verge Montserrat de la localitat maresmenca. Des d’aleshores, ha segellat tres cinquens premis de la loteria Nadal i un primer premi de la rifa de Reis: «Un altre més», ha dit Mathbout a una veïna que s’ha apropat a l’establiment.