Cultura

Molta sort: El restaurant lleidatà que es presenta al campionat de tapes i pinxos d’Espanya

La competició, que tindrà lloc a Madrid Fusión, es celebrarà els propers dies 23 i 24 de gener

Marta Romera
  • gener 20, 2023
  • 2 min read
Molta sort: El restaurant lleidatà que es presenta al campionat de tapes i pinxos d’Espanya

Hostaleria de Lleida estarà representada en el I Campeonato oficial Hostelería de España – Tapas y Pinchos que organitza la confederació empresarial Hostelería de España. Serà el cuiner Òscar Ruiz del restaurant lleidatà Brasa d’Or, guanyador del premi del jurat a la millor tapa de la darrera edició de la Ruta de la Tapa organitzada per la federació hostalera lleidatana i San Miguel. La seva participació compta amb els patrocinadors locals Lluís Congelats i San Miguel.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Lleida defensarà la seva candidatura en aquest campionat, que es celebrarà en el context del Congreso Internacional de Gastronomía Madrid Fusión que es desenvolupa anualment a la capital, per fomentar la professionalitat del sector i valorar la tapa com a element essencial de la nostra gastronomia. La competició es durà a terme els propers 23 i 24 d’aquest mes i comptarà amb la participació de 34 associacions i federacions provincials d’hostaleria en la que rivalitzaran per guanyar el premi a la ‘Mejor Tapa/Pincho’.

Òscar Ruiz elaborarà la seva tapa en directe. Durant el campionat, en una primera fase que es celebrarà dilluns, dia 23, els participants es dividiran en 2 grups: matí i tarda. Al finalitzar cada grup, i segons la valoració d’un jurat expert, s’escolliran 3 finalistes, 6 en total, que l’endemà disputaran la gran final.

 

La qualificació dels plats per part del jurat es basarà en criteris d’adequació del plat al format de la tapa o pinxo, sabor textura, originalitat, presentació, usabilitat per l’establiment hostaler, ús de producte autòcton o tradicional i suggeriment de maridatge. Cada concursant comptarà amb 30 minuts per a l’elaboració i l’emplatat de la tapa o pintxo, que podrà ser tant fred com calent. L’establiment guanyador del campionat rebrà un reconeixement en forma de placa i diploma a més d’un foto-reportatge de l’esdeveniment.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *