Sense Categoria

Restablert el servei elèctric després d’una apagada global que ha arribat a afectar uns 640.000 abonats

LleidaDiari
  • juliol 25, 2021
  • 3 min read
Restablert el servei elèctric després d’una apagada global que ha arribat a afectar uns 640.000 abonats

Una avaria global va deixar sense llum uns 640.000 abonats de diversos municipis catalans, segons ha informat Protecció Civil. La incidència va començar poc abans de les cinc de la tarda i el subministrament es va restablir de forma progressiva. 

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

El subministrament elèctric va ser restablert després d'una apagada global que a Catalunya que va arribar a afectar uns 640.000 abonats. El servei va  ser restablert totalment cap a tres quarts de sis de la tarda, segons han informat fonts de Protecció Civil i Endesa.
 

La caiguda ha durat aproximadament una hora, tot i que el servei s'ha anat restablint progressivament durant aquest període. La manca de subministrament elèctric ha afectat també a altres comunitats autònomes, fins arribar a un total 1,2 milions d'abonats sense llum. La causa ha estat un incident provocat per un hidroavió en una línia al sud de França que ha obligat Red Eléctrica a desconnectar la interconnexió amb aquest país per evitar afectacions al sistema elèctric.

 

Restablert el servei elèctric després d’una apagada global que ha arribat a afectar uns 640.000 abonats

Una apagada generalitzada en diverses zones d'Espanya deixa sense llum a centenars de milers de persones | Twitter

 

Ha afectat a tota Catalunya

L'apagada ha afectat molts municipis de Catalunya, tot i que el servei s'ha anat restabliment progressivament. Protecció Civil de la Generalitat ha rebut l'avís per part d'Endesa cap a tres quarts de cinc de la tarda. S'han quedat sense llum abonats de municipis com Barcelona, Terrassa, Manresa, Flix, Granollers, Ripollet, o diversos municipis del Maresme. Una hora després de l'incident, el servei s'ha restablert totalment.

El subministrament elèctric no ha quedat tallat només en municipis catalans. Ciutats com València, Alacant o Madrid també s'han vist afectades, i la incidència fins i tot ha arribat a Portugal.

Segons han informat Red Eléctrica, un incident amb un hidroavió ha generat un problema a la xarxa francesa de molt alta tensió. Això ha provocat la desconnexió temporal de la península Ibèrica amb la resta d'Europa. Fonts de la companyia han explicat a l'ACN que la desconnexió s'ha fet seguint un protocol internacional, i que la manca de subministracions a diversos punts de l'Estat no ha estat a causa d'una avaria a les línies elèctriques espanyoles. Per la seva part, Endesa ha explicat que les proteccions han actuat correctamuda total del sistema.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *