Sense Categoria

El responsable d’un club cannàbic de Lleida accepta sis mesos de presó

LleidaDiari
  • setembre 21, 2021
  • 4 min read
El responsable d’un club cannàbic de Lleida accepta sis mesos de presó

El responsable d'un club cannàbic de Lleida ha acceptat sis mesos de presó i una multa de 25.000 euros per un delicte de cultiu i tràfic de dogues. Les parts han acceptat rebaixar la pena a l'home, de 49 anys i nacionalitat espanyola, en un judici de conformitat celebrat aquest dimarts al penal 1 de Lleida.

 

En la vista també s'ha acordat absoldre l'altra acusada, també espanyola, de 45 anys, en entendre que no estava relacionada amb els fets. Els Mossos van detenir els dos acusats el 21 de març de 2019 a casa seva, a Alcarràs (Segrià), on van trobar material relacionat amb el cultiu de marihuana i droga preparada per al consum. També van localitzar una plantació de marihuana en un magatzem de la seva propietat a la mateixa localitat.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La Fiscalia ha acceptat rebaixar la pena per a l'home, ja que tot i que inicialment es calculava que la droga intervinguda superava els 10 quilos, un cop netejada i comptabilitzava no arribava als 8 quilos. A més, ha aplicat l'atenuant d'error de prohibició, és a dir, que els acusats desconeixien que el que estaven fent era delicte. A més de la droga comissada a l'habitatge i al magatzem d'Alcarràs, l'home regentava un club cannàbic a Lleida.

El responsable d’un club cannàbic de Lleida accepta sis mesos de presó

El responsable d'un club cannàbic de Lleida accepta sis mesos de presó | LleidaDiari.cat

 

Els fets es remunten al 2019

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 21 de març de 2019 al migdia la parella a casa seva, a Alcarràs (Segrià), acusada de traficar amb marihuana. Els agents van registrar durant quatre hores la casa dels detinguts, un home i una dona, i es van endur material relacionat amb el cultiu de marihuana, com ara ventiladors, i també droga preparada per al consum.

 

Després, van registrar el cotxe de la parella, aparcat al carrer, i cap a les 13.00 h els agents es van dirigir amb els detinguts a un magatzem dels afores del mateix municipi, on van trobar una plantació de marihuana. Finalment es van desplaçar fins a Lleida i van registrar el club cannàbic que regentaven.

 

Segons les primeres investigacions, els Mossos van comissar uns catorze quilos de cabdells i 600 plantes de marihuana. Durant els registres, els agents d'investigació també es van endur dos ordinadors per analitzar el seu contingut.

 

A finals de 2018 la Guàrdia Urbana de Lleida va detectar un local

A més, a finals de 2018 la Guàrdia Urbana de Lleida va detectar un local on presumptament ambdós feien una activitat il·lícita sota l'aparença d'un club cannàbic. Es tractava d'un local amb accés principal per l'avinguda del Segre i amb un accés discret pel passatge Miquel de Fargas. En el marc d'un dispositiu de vigilància es va constatar un entrar i sortir continuat de persones, fet que va fer sospitar de possible tràfic de marihuana.

 

Més endavant es va poder determinar, també, que la marihuana provenia d'una plantació que, segons els Mossos, la parella tenia en una finca de la partida de la Devesa d'Alcarràs. En total, al local de Lleida els agents van localitzar 2,5 quilos de cabdells i marihuana seca preparada per a la venda final. Al carrer de la Bassa d'Alcarràs van trobar 10 quilos més de marihuana seca tallada, llavors, estris per al cultiu i 1.580 euros en efectiu.

 

Pel que fa al cultiu de la partida Devesa hi havia 600 plantes en producció, 1,6 quilos de marihuana assecant-se i tota una instal·lació pròpia dels cultius interiors amb focus, transformadors, ventiladors i extractors d'aire, explica la policia.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *