Investiguen si es van complir els protocols davant el brot de coronavirus a la residència de Tremp

Pla de detall de la residència Fundació Fiella-Sant Hospital de Tremp

Pla de detall de la residència Fundació Fiella-Sant Hospital de Tremp | LleidaDiari.cat

 

La Fiscalia de Lleida investiga si es van complir els protocols davant el brot de coronavirus registrat a la residència Fundació Fiella – Sant Hospital de Tremp, a la comarca del Pallars Jussà, en la qual de moment han perdut la vida un total de 42 persones arran a causa de la Covid-19. Així, el ministeri públic demanarà aquesta setmana documentació al Departament per acreditar el procés d'actuació del centre. De moment, però, no consta que cap família hagi denunciat els fets ni als Mossos d'Esquadra, ni penalment a la justícia. Actualment en aquest equipament de la tercera edat hi ha 92 residents i 42 treballadors amb Covid-19, segons les dades facilitades pel Departament de Salut.

 

Cal recordar que la residència Fundació Fiella – Sant Hospital de Tremp està gestionada des del passat 28 de novembre per l'empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), després que en l'anterior setmana els casos pugessin de 57 a 150 i es decidís intervenir la residència. Així, ara aquesta funciona com un hospital, amb tres torns de metges i infermeres. A més, els pocs residents sense Covid-19 que hi ha a l'equipament han estat traslladats a altres residències.

 

La preocupació d'En Comú Podem

En Comú Podem s'ha mostrat preocupat pel reallotjament de residents de la Fundació Fiella de Tremp a centres geriàtrics de la Pobla de Segur i Guissona i el perill de propagació de la Covid-19 que aquest fet pugui suposar. Tres d'aquests residents traslladats de centre han donat positiu. Per tot, En Comú Podem ha registrat una bateria de preguntes adreçades al Govern exigint explicacions sobre quines mesures urgents s'estan adoptant davant el brot de covid-19 a la residència de Tremp que ja ha registrat més de 40 morts.

 

La formació també ha demanat al Govern sobre les mesures adoptades per reforçar la sanitat al Pallars i perquè no s'han derivat els casos més greus als hospitals Santa Maria i Arnau de Vilanova de Lleida. La portaveu de Catalunya en Comú a l'Alt Pirineu i Aran, Txell Teruel, ha reiterat la denúncia per manca de personal per atendre els usuaris i poder cobrir les baixes del personal sanitari. Per Teruel és «inajornable que es cobreixin degudament les places que han quedat vacants».