Els dies que ha tardat Salut a entregar la documentació de la residència de Tremp

Els dies que ha tardat Salut a entregar la documentació de la residència de Tremp

La Residència Fiella de Tremp, sense cap resident positiu després que els 10 darrers usuaris hagin acabat l'aïllament | LleidaDiari.cat

La Fiscalia ha rebut aquest dilluns al migdia la documentació demanada el 9 de desembre sobre la residència Fiella de Tremp, tal com es va comprometre la setmana passada el Departament de Salut. Ara, el ministeri públic estudiarà la informació facilitada pel Departament, 12 dies després de sol·licitar-la, per comprovar si es van seguir els protocols o si hi hauria indicis de delicte davant el brot de coronavirus detectat el 19 de novembre i que ha causat la mort de 60 dels 160 residents del centre. Des del 28 de novembre, la residència és gestionada per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS).

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

La residència Fiella de Tremp està passant per un moment molt complicat. I per si no fossin poques les morts registrades en l'equipament en els últims dies, el Departament de Treball va informar la setmana passada de l'obertura d'un expedient per una sèrie d'irregularitats. Això no obstant, des de la mateixa Fundació Jaume Fiella van emetre el cap de setmana passat un comunicat defensant la seva gestió. En aquest sentit, asseguren que «en tot moment a la residència es van complir responsablement tots els protocols, no hi va haver descontrol de registres i es va assegurar l'atenció humana, higiènica, mèdica i farmacològica dels residents».

 

El brot de Covid-19 registrat a la residència de Tremp ha despertat diverses tensions. Per una banda, el grup En Comú Podem ha demanat la dimissió de la gerent de les regions sanitàries de Lleida, Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, per la seva gestió. La formació política considera que les morts a la capital del Pallars Jussà suposen un 10% del total de persones que han perdut la vida des de l'inici de la pandèmia a la demarcació de Lleida; unes dades que qualifiquen «d'escandaloses».

 

Paral·lelament, la Fiscalia insisteix a demanar documentació al Departament de Salut per comprovar si es van complir els protocols davant el brot de coronavirus. De moment, no consta que cap família hagi denunciat els fets ni als Mossos d'Esquadra ni judicialment. Des del 28 de novembre, el centre és gestionat per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS).