Preocupació per l’augment de defuncions a la residència d’avis de Solsona

Preocupació per l’augment de defuncions a la residència d’avis de Solsona

Cinc noves defuncions per covid-19 eleven a 12 la xifra de morts a la residència de Solsona | LleidaDiari.cat

La residència d'avis de Solsona ha registrat cinc noves defuncions per covid-19 en les últimes 24 hores i, en total, la xifra de morts s'eleva a 12 des que es va detectar el brot a finals d'any. En un comunicat, l'Ajuntament de Solsona assegura que ara, quan fa catorze dies de la seva detecció, el brot es troba en el seu punt més àlgid.

 

Pel que fa al personal, aquest dimecres s'han realitzat proves PCR a quatre treballadores que finalitzaven l'aïllament i el resultat ha estat negatiu, així que ja es podran reincorporar. A més, en els darrers dies s'ha contractat més personal per fer front a les baixes. En total, el 57% de la plantilla s'ha infectat. Paral·lelament, els usuaris del centre comencen a recuperar progressivament les activitats en petits grups.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Les dades continuen empitjorant

A Solsona, les dades continuen empitjorant. L'índex del risc de rebrot es troba en els 1.676 punts, i la taxa de reproducció de l'epidèmia és d'1,51. Entre aquest dilluns i dimarts, el Centre Sanitari del Solsonès ha diagnosticat 41 nous positius i, aquest dimecres s'han fet 67 proves més. Des de l'ens es tem que aquestes xifres encara no representen el pic de contagis, sinó que les dades més elevades podrien manifestar-se la setmana vinent.