Sense Categoria

Preocupant: Les reserves als embassaments de la conca del Segre continuen a la baixa

LleidaDiari
  • agost 30, 2022
  • 2 min read

Les reserves als embassaments de la conca del Segre, que des de fa setmanes es troba en situació d'emergència hidrològica, segueixen a la baixa tot i les darreres pluges. Rialb emmagatzema 21 hm³ (el 5,21% de la seva capacitat), mentre que Oliana disposa de 35,9 hm³ (42,59%).

 

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) preveu seguir mantenint una sortida d'aigua per cobrir els consums del cabal ecològic i part del reg dels canals d'Urgell i Segarra-Garrigues, cosa que provoca que el nivell baixi més de pressa a Rialb. Quan s'arribi a la quota mínima d'explotació de la captació del Segarra-Garrigues, la voluntat de la CHE és acabar la campanya de reg i seguir garantint els proveïments que depenen del d'Urgell amb l'aigua disponible a Oliana.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

L'organisme de conca confia que les darreres pluges també contribuiran a poder garantir la campanya de reg al canal d'Urgell com a mínim, fins a mitjan setembre, segons ha explicat Ramón Lúquez, cap d'explotació de la CHE. Habitualment, la campanya de reg en aquest canal s'allargava fins a finals de setembre.

Les reserves als embassaments de la conca del Segre continuen a la baixa tot i les darreres pluges | LleidaDiari.cat

 

La caiguda de reserves de Rialb

La caiguda de reserves de Rialb va portar a aturar l'activitat de la central hidroelèctrica que hi ha a la presa d'aquest embassament. Acciona es va veure obligada a parar motors el 24 d'agost per primer cop des de l'any 2009. L'aturada es va fer a petició de la CHE.

 

La situació, tant a la Noguera Pallaresa com Ribagorçana, és millor que a la conca del Segre tot i que les reserves als embassaments també cauen, però ho fan més lentament i, a més, disposen d'un major volum d'aigua acumulada. Amb vista al pròxim any hidrològic, l'organisme espera que les precipitacions ajudin a recuperar en part els nivells dels embassaments, segons ha dit el responsable de la CHE.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *