Vídeo: Rescaten una parella d’excursionistes amb hipotèrmia al Pallars

Els Bombers han rescatat aquest dimarts a la tarda una parella d'excursionistes amb hipotèrmia a l'estany Tort, en terme municipal de la Torre de Cabdella (Pallars Jussà).

 

A un quart de sis de la tarda el responsable del refugi de la Colomina ha alertat de la presència de les dues persones i dos helicòpters dels Bombers amb efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i una metgessa especialitzada en rescats s'hi han adreçat. La pluja i la boira, però, impedien arribar fins a l'indret, per la qual cosa el personal d'emergències ha agafat el telefèric fins al refugi i d'allà ha caminat tres quarts d'hora fins a la parella. Un dels pilots, però, ha aprofitat una treva de la pluja per arribar fins a l'indret i traslladar els dos ferits.

 

El rescat ha durat molt poca estona perquè l'helicòpter ha fet el que es coneix com a maniobra estacionària, en què l'aparell no toca terra i, per tant, es pot enlairar més ràpid.

 

Traslladats a l'Hospital Comarcal del Pallars

Els dos ferits han estat traslladats a l'Hospital Comarcal del Pallars, on, informa el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), han estat avaluats per si requerien un segon trasllat en funció de la gravetat. Finalment, s'ha diagnosticat la dona amb hipotèrmia moderada i l'home amb hipotèrmia lleu, i han rebut allà l'atenció necessària.