Rescaten una àguila daurada ferida a l’Urgell i un duc electrocutat al Segrià

Imatge de l'àliga

Imatge de l'àliga | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals de l'Urgell van capturar aquest dimarts un exemplar jove d'àguila daurada presumptament electrocutada. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, l'exemplar ha estat capturat després que els agents hagin observat un comportament estrany que ha fet sospitar d'una possible lesió. Davant això, es va decidir capturar l'animal i verificar quins són els seus danys poder atendre-la degudament, per tal que pugui tornar al medi en les millors condicions.

Imatge del duc mort

Imatge del duc mort | @agentsruralscat

 

 

D'altra banda, els Agents Rurals del Segrià, han recollit aquest matí un exemplar de duc mort sota una línia elèctrica a Lleida. En aquesta ocasió, els Agents Rurals han informat també per les xarxes socials que han traslladat fins al centre de fauna salvatge Vallcalent de Lleida. Serà en aquest espai on es podrà determinar la causa de la mort. Paral·lelament, el cos d'agents ha assegurat que es ficaran en contacte amb la companyia propietària de línia d'electricitat, perquè prengui mesures per evitar més electrocucions. Aquesta pràctica és la que normalment s'acostuma a seguir una vegada es troba un animal electrocutat. En alguns casos, les queixes i recomanacions dels Agents Rurals han donat els seus fruits i les companyies elèctriques s'han ficat mans a l'obra per evitar nous incidents amb les aus del territori.

 

Altres actuacions dels Agents Rurals aquesta setmana a la demarcació de Lleida

Cal recordar que aquesta mateixa setmana, els Agents Rurals han denunciat a dues persones per caçar en una àrea privada de Granyena, a la comarca de les Garrigues, sense recollir les beines un cop fet ús de l'arma. Segons van informar en el seu moment els Agents Rurals a través de les xarxes socials, en la mateixa actuació també es van comissar dues armes, deu tords i un conill caçats. Aquestes actuacions es van dur a terme durant una inspecció regular del cos d'agents en una àrea privada de caça de la localitat de Granyena.