Rescaten un caçador i un escalador accidentats en dos punts del Pirineu

Els Bombers de la Generalitat han rescatat un caçador de 61 anys a accidentat a les onze del matí a les Valls de Valira, en caure pel barranc Ginsola, a l'Alt Urgell. En aquesta actuació ha fet falta la intervenció de l'helicòpter i del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) perquè l'home es trobava en una zona de difícil accés. Ha estat atès pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i traslladat a l'Hospital de la Seu d'Urgell amb una fractura de braç i ferides a les cames i al cap.

 

A més, el cos ha hagut de socórrer un escalador que s'ha precipitat cinc metres a les Roques de Collegats, al Baix Pallars, aquest diumenge a la tarda. Els bombers l'han immobilitzat i li han fet un gruatge des d'un sortint de la paret del Pessó fins a l'helicòpter del SEM. L'escalador ha estat traslladat a l'Hospital de Tremp.

 

El rescat d'una espeleòloga al setembre 

En aquest sentit, cal recordar el rescat del passat mes de setembre a una espeleòloga ferida en un avenc del Montsec. Els fets van tenir lloc al migdia, quan una dona de 32 anys va resultar ferida a més de 70 metres de profunditat, del cap a l'húmer, a l'interior del Graller del Boixeguer, una gruta situada entre els termes municipals d'Àger, a la comarca de la Noguera, i Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà. Els Bombers de la Generalitat van necessitar unes set hores per rescat a l'espeleòloga. Poc abans de les 20.00 hores, va poder ser evacuada en helicòpter fins a l'Hospital de Tremp.

 

Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís de l'accident es al voltant de les 13.15 hores. Fins a una vintena d'efectius dels Bombers van treballar en les tasques de rescat. Membres del GRAE van haver de superar un recorregut interior de 100 metres –amb un pou vertical de 70 metres de profunditat-, rampes i passatges complexos per arribar fins a l'afectada