Rescap-2 i la Diputació consideren prioritari el desviament de camions de l’N-240

Imatge de la reunió per tractar el desviament de camions de l'N-240

El president de la Diputació de Lleida es compromet a traslladar aquesta reivindicació a Isidre Gavín | LleidaDiari.cat

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, es va reunir aquest dilluns amb representants de la Plataforma Rescap-2 per tractar el tema de l'N-240.

 

Ambdues parts van valorar positivament el compromís del govern de l'Estat de no renovar la concessió de l'AP-2 quan finalitzi l'agost del 2021 i van coincidir en la necessitat que aquest fet obliga a repensar la mobilitat al pla de Lleida. En aquest sentit, Talarn i Rescap-2 consideren «prioritari i urgent» implantar el desviament de camions obligatori i bonificat de l'N-240 cap a l'AP-2 en tram entre les Borges Blanques i Soses.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Altres demandes del territori

El president de la Diputació de Lleida es va comprometre a traslladar aquesta reivindicació al secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín. Durant la trobada, també es va tractar altres demandes del territori com són la construcció de les rotondes de l'N-240 previstes a Juneda, l'estudi de nous accessos a l'AP-2 una vegada alliberada, i la inclusió de la línia de tren Lleida-Tarragona a la xarxa de rodalies de Lleida, reivindicacions que la Diputació es va fer pròpies i que defensarà en les reunions en què es tracti la mobilitat del pla de Lleida.

 

La Plataforma Rescap-2 està integrada per l'Ateneu Popular Garriguenc, Conca 22, el Centre Excursionista de les Borges-Garrigues, l'associació la Banqueta de Juneda, Ipcena, ERC de les Garrigues, la CUP de les Borges Blanques, Catalunya En Comú-Ponent, Moviment d'Esquerres (MES)-Terres de Ponent, la revista Terrall de les Borges, el Grup de Joves de Vinaixa, el Club Ciclista d'Arbeca, Demòcrates de Catalunya i Borges per la República-Som Primàries.

 

També et poden interessar…