Reprenen el servei de transport públic a demanda a l’Horta amb taxi

Imatge de l'Horta de Lleida | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha reactivat aquest dijous el servei de transport públic a demanda per al veïnat de l'Horta, que es presta amb taxis. Aquest servei, anomenat T-Horta, havia quedat suspès el 13 de març, a causa del tancament de les oficines de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida, que és qui gestiona el servei.

 

La Paeria, l'ATM, Autobusos de Lleida i l'empresa operadora de taxis encarregada del servei han treballat aquest temps per adaptar el protocol de funcionament i el sistema informàtic que permeten gestionar el servei a la situació actual d'estat d'alarma, derivada de l'emergència sanitària per la Covid-19. Un cop acabat aquest procés, el servei torna a funcionar ja amb normalitat i sense cap canvi per als usuaris, que han de trucar per telèfon per encarregar el seu trajecte i disposen de les mateixes parades i horaris que anteriorment.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

Un servei molt necessari

El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta de la Paeria, Joan Ramon Castro, ha informat aquest dijous de la represa del servei al president de la Comissió de l'Horta de la Federació d'Associacions de Veïns, Francesc Montardit, i a la presidenta de la Comissió Territorial de l'Horta de la Paeria, Mireia Valls.

 

Castro ha destacat la recuperació d'un servei «molt necessari per garantir la mobilitat de tots els veïns de l'Horta i, en especial, de la gent gran, que sovint no disposa d'altres alternatives per desplaçar-se al nucli urbà». Cal recordar que, el grup municipal del PSC a la Paeria havia reclamat diverses ocasions en les darreres setmanes la represa d'aquest servei de taxi a demanda per als veïns de l'Horta.

 

Transport públic amb taxi

El servei de la T-Horta funciona de dilluns a divendres amb sortides a les 8 hores, a les 13 hores, a les 16 hores i a les 2 hores. Per reservar el servei s'ha de trucar abans de les 13 hores del dia abans al telèfon gratuït 900 106 848 i indicar el lloc, l'hora de sortida i la parada d'arribada. L'usuari rebrà una confirmació en què s'indicarà l'hora exacta en què passarà el taxi per la parada.

 

El pagament del servei de la T-Horta es realitza comprant un bitllet senzill -1,20 euros- o bé amb els abonaments municipals de la T-Temps, T-Nostra B, T-Estudiant, T-Jove Escolar i les targetes de l'ATM. A més, els abonaments permeten el transbordament gratuït a la xarxa de transport públic municipal.

 

El nou servei de transport públic té establertes cinc rutes repartides per diferents partides, que són Rufea-Butsènit; Camí de la Mariola; Vallcalent-Torres de Sanui; Camí de Montcada; i Sot de Fontanet-Copa d'Or. A Lleida ciutat hi ha quatre parades, a la plaça Ricard Viñes, a l'estació d'autobusos, a la de trens i a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova.