Sense Categoria

Reprenen la recerca del boletaire perdut des de fa 4 dies a Fígols i Alinyà

Avatar
  • setembre 21, 2018
  • 3 min read
Reprenen la recerca del boletaire perdut des de fa 4 dies a Fígols i Alinyà
Captura del vídeo

Captura del vídeo | @bomberscat

 

Els serveis d'emergències han reprès aquest divendres al matí la recerca del boletaire perdut dimarts passat a Fígols i Alinyà (Alt Urgell), a la zona del Coll de l'Estany cap a Odèn. Els equips d'emergències van rebre l'avís de la desaparició cap a un quart de cinc de la tarda de dimarts, després que l'home es despistés mentre buscava bolets amb un amic a la zona de la muntanya d'Alinyà.

 

Bombers, mossos i agents rurals estan efectuant una recerca intensiva en un radi de 500 metres del darrer punt on se'l va veure, i recerca extensiva més enllà d'aquesta zona. L'operatiu compta amb dos helicòpters, un dels Bombers de la Generalitat i un dels Mossos d'Esquadra, dotze vehicles terrestres de Bombers, cinc de la policia catalana i quatre dels agents rurals, a més de dues unitats canines i una desena de persones voluntàries.

 

A les xarxes socials, els Bombers han publicat imatges de tot el dispositiu que s'ha posat en marxa per la recerca del boletaire. A les imatges es pot veure la forta i important col·laboració entre tots els serveis d'emergències i les persones voluntàries per tal de donar amb la pista de l'home perdut el passat dimarts.

 

Altres boletaires perduts a la demarcació de Lleida 

Aquest cas recorda al que es va viure el novembre de l'any passat quan es van dur a terme tasques de recerca d'un boletaire de 80 anys perdut al Solsonès. Després de cinc dies de recerca, el dispositiu de recerca del boletaire de 80 anys perdut a Guixers, al Solsonès, es va decidir suspendre. La decisió es va prendre després de cinc dies de recerca sense èxit, i a l'espera d'obtenir nous indicis.

 

L'alerta de la desaparició de l'home, veí de Guixers, es va rebre després que anés a buscar bolets amb un grup de persones i se'n perdés la pista. Concretament, l'home va desaparèixer al bosc de Montcalb, una zona força abrupta i amb cingleres. Des d'aleshores, es va organitzar dispositius conjunts entre els Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat i veïns de la zona.

 

Campanya de prevenció per als boletaires

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació impulsa una campanya divulgativa per fomentar mesures de respecte al bosc durant l’època de recol·lecció de bolets, que aquest any s’ha avançat respecte a anys anteriors per les pluges abundants i que s’allargarà durant els mesos de tardor. La  Direcció General dels Agents Rurals del DARP ha editat 10.000 fulls de mà amb recomanacions de respecte al medi que es distribuiran directament entre els recol·lectors de bolets. 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *