Reparar la coberta de l’església d’Alpicat té un cost d’uns 150.000 euros

Reunió del bisbe amb la Diputació

Reunió del bisbe amb la Diputació | LleidaDiari.cat

 

La vicepresidenta primera de la Diputació i vicepresidenta de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), Rosa Pujol, s'ha reunit aquest dimarts a les dependències de l'Ajuntament d'Alpicat, amb l'alcalde de la població, Joan Gilart, i el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, per tal de posar en comú les actuacions que es duran a terme a l'església de Sant Bartomeu, després que aquesta es tanqués al culte el passat dia 17 de febrer en detectar-se deficiències en la coberta de la nau central.

 

Durant la reunió, el bisbe s'ha compromès a tenir redactat un projecte executiu de les obres que s'han de dur a terme, el més aviat possible, i plantejar posteriorment com s'aconseguirà el finançament. En aquest sentit, ha estimat que la inversió aproximada haurà de ser d'uns 150.000 euros. En aquesta línia, Rosa Pujol ha assumit el compromís de la Diputació, a través de l'IEI, d'ajudar econòmicament en la restauració d'aquest edifici, quan se sàpiga amb certesa quina és la inversió que cal assumir.

 

La vicepresidenta de la Diputació ha recordat que hi ha línies d'ajuts a l'IEI dedicades a la restauració de patrimoni arquitectònic. Per la seva banda, Gilart i Giménez han agraït la implicació de la Diputació. Mentre el temple estigui tancat, el bisbat ha traslladat les misses a la Sala Unió, un espai proper a l'església afectada.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de la plaça d'Alpicat | LleidaDiari.cat

 

 

Problemes a la coberta

El passat 17 de febrer, el Bisbat de Lleida va decidir tancar al culte la Parròquia de Sant Bartomeu d'Alpicat (Segrià) i traslladar les misses a la Sala Unió de la mateixa població durant els mesos vinents. La decisió la va comunicar el bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, aquest diumenge, després que fa uns dies es produïssin uns «lleus despreniments» a la coberta de la nau central del temple.

 

Un informe de l'arquitecte de la diòcesi va aconsellar dur a terme les obres de manera «imminent» per garantir la seguretat del temple i dels vianants. El Bisbat calcula que reparar la coberta del temple costarà uns 150.000 euros i estudien com fer front a aquesta despesa. 

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

També et poden interessar…