Societat

Tens abonaments de tren a Catalunya? Retiren alguns d’ells, informa’t!

L'operadora sancionarà als usuaris que reserven plaça i després no viatgen

Marta Romera
  • desembre 5, 2022
  • 2 min read
Tens abonaments de tren a Catalunya? Retiren alguns d’ells, informa’t!

El Ministeri de Transports modificarà a partir d’aquest dimecres les condicions dels abonaments gratuïts de Mitja Distància, després que hagi detectat que alguns usuaris reserven plaça però no viatgen. En concret, Renfe ha detallat que confiscarà la fiança i anul·larà els abonaments a les persones que, almenys en tres ocasions, no cancel·lin la reserva amb dues hores d’antelació si finalment no agafen el tren.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els usuaris sancionats no podran sol·licitar l’abonament de nou fins al cap de 30 dies. Així mateix, les noves condicions que entraran en vigor aquest dimecres també limiten a un màxim de quatre viatges diaris per abonament i no permetran reservar plaça en trens amb el mateix origen i destí en un període de temps concret.

 

Renfe ha detallat que enviarà un avís als usuaris que utilitzen de manera irregular els abonaments abans que se’ls retiri. Les noves condicions tenen per objectiu promoure el bon ús dels abonaments. Així mateix, per tal de garantir el bon funcionament dels trens amb major demanda, l’operadora ha explicat que en els combois sense plaça reservada establirà un nombre màxim de places de peu.

 

A partir de l’1 de gener el Ministeri de Transports també ha anunciat que llençarà un abonament específic pels menors d’edat.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *